Seyhan'a bağlı Türkocağı Mahallesi'ndeki HÜDA PAR İl Başkanlığına bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında İl Başkanı Salih Demir ve Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Sacit Pişkin yaralandı.

Durumun ihbar edilmesi üzerine ambulans ve polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken polis saldırganı yakaladı. Seyhan Gençlik Kolları Başkanı Sacit Pişkin hastanede hayatını kaybetti.

"HEDEF GÖSTERENLERİN ELİ KANIMIZA BULAŞTI"

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz, saldırı hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Adana İl Başkanımız Salih Demir hocamız ve İl Sekreterimiz Sacit Pişkin namaz kıldıkları sırada satırlı saldırıya uğradı. İl sekreteri Sacit kardeşimiz şehit olmuştur. İl Başkanımız ise yaralıdır. Bu işi yapan uyuşturucu baronlarından hesap soracak ve peşini bırakmayacağız. Münferit bir olay değildir. Saldırganlar iki kişi. HÜDA PAR'ı hedef gösteren sözde siyasetçi ve gazetecilerin de eli kanımıza bulaşmıştır. Adana'da kirli bir uyuşturucu trafiği vardır. Bu işi azmettirenlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir."

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik'ten DEM Parti'ye ziyaret CHP İstanbul İl Başkanı Çelik'ten DEM Parti'ye ziyaret

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A. S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Sayın Salih Demir’e acil şifalar, saldırıda hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.