Filistin halkının yaşadığı zulme karşı ses çıkaran HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı, Yarenlik Alanı'nda Aksa Tufanı'na destek çadırı açtı. Çadırda yapılan programda, Filistin davasına ilişkin konuşmalar, sinevizyon gösterimi ve ezgiler yer aldı.

FİLİSTİN'E DESTEK ÇADIRI

İLKHA'nın haberine göre, program sonunda, işgal rejiminin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığı, Filistin'e destek çadırına katılım çağrısı yaparak, 'Filistin'e destek çadırımız 3 gün boyunca açık kalacak. Tüm halkımızı bu çadıra davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.

Filistinlilere yine yaş kısıtlaması getirildi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor. İsrail, cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyen Filistinlilere yine yaş kısıtlaması getirdi

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinliler normal zamanlarda cuma namazını kılmak için Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’ya akın ederdi. Ancak İsrail, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirdi. Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İsrail güçleri, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Harem-i Şerif’e girişine izin vermiyor.

Yeniden Refah'ta şoke eden gelişme! Konya'da Belediye Başkanı Öztoklu partisinden istifa etti Yeniden Refah'ta şoke eden gelişme! Konya'da Belediye Başkanı Öztoklu partisinden istifa etti

İsrail polisi barikatlar kurdu

Öte yandan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına barikatlar kurdu. Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin bir kısmı kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden ismini vermek istemeyen bir yetkili, "Caminin avlusu neredeyse boştu ve sadece 5 bin kişi namaz kılabildi." dedi.