Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Yaşadıkları mağduriyeti 'maaşlı kölelik' şeklinde isimlendiren belediye şirket işçileri 2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilerek adeta ikinci plana atıldı. Çalıştıkları işin tam olarak karşılığını alamadıklarını belirten belediye şirket işçileri çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını ve norm kadroya alınmayı bekliyor. 

Hüseyin Akgün'den belediye şirket işçilerinin kadro talebine destek!

Siyasetçi Hüseyin Akgün, uzun süredir norm kadroya alınmak için mücadele eden belediye şirket işçilerine yaptığı paylaşımla destek verdi. 

X (Twitter) hesabından paylaşım yapan Akgün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Mamak Belediyesi işçisi Murat Kaplan'a destek!

Geçtiğimiz aylarda Ankara’da belediyelerde işçiler eylemler düzenleyerek ek zam talebinde bulunmuştu. Bu eylemlere Mamak Belediyesi yönetimi işten atma ile yanıt vererek iki işçiyi işten çıkardı. Mamak Belediyesi'nden haksız ve hukuksuz bir şekilde işten atılan Murat Kaplan Belediye önünde direnişe başladı. İşine geri dönmek isteyen Kaplan, "Hakkım olan işimi istiyorum!" açıklamasında bulunuyor. Bu olayın ardından Mamak Belediyesi işçisi Murat Kaplan direnme ve hakkını arama yolunu tuttu. Mamak Belediyesi önünde direnişe başlayan Kaplan, işine geri dönene kadar mücadele edeceğini ifade ediyor.

Siyasetçi Hüseyin Akgün de sosyal medya hesabından Murat Kaplan'a destek paylaşımında bulundu.