Belediye şirketlerinde taşeron olarak çalışan ve özlük hakları konusunda çalışma başlatmayan taşeron işçilere, Hüseyin Akgün destek verdi. Taşeronların adalet arayışında haklı olduklarını savunan Akgün, iş güvencesi konusunda hükümete çağrıda bulundu. 

TDP'Lİ AKGÜN:

Belediye şirketlerinde çalışan işçilere yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kadro verilecek mi? Kurumlarda sosyal güvenceleri olmadan ve kadrosuz olarak çalışan işçilere yönelik daha önce bakanlık tarafından açıklamada bulunulmuştu.

Taşeronluk Ne Demek? | İDEA Kurumsal Danışmanlık

TAŞERON İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARI

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

Vedat Işıkhan kimdir?

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler, diğer taşeron işçiler gibi kadroya geçme isteklerini bakanlığa bildirmelerine rağmen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın konuya yönelik çalışma yapmaması, binlerce vatandaşı mağdur etti.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

2018'den bu yana Bakanlık tarafından sözlerin tutulacağına dair açıklamaların olmasına rağmen henüz bir çalışma başlatılmamsı, binlerce taşeron işçinin tepkisine sebep oldu.

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Sosyal Güvenlik Kurumu

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

HÜSEYİN AKGÜN'DEN BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE DESTEK!

Belediye şirketlerinde taşeron olarak çalışan ve özlük hakları konusunda çalışma başlatmayan taşeron işçilere, Hüseyin Akgün destek verdi. Taşeronların adalet arayışında haklı olduklarını savunan Akgün, iş güvencesi konusunda hükümete çağrıda bulundu. 

TDP'li Hüseyin Akgün: “İktidar Artık Yapıcı Olmalı” - Doğu Gazetesi

Akgün, 2018 Yılında 696 KHK ile Taşeron Şirketlerden Belediyenin Şirketlerine Aktarılan işçilere yönelik yaptığı açıklamada, ''Bir SMS ile iş akidlerine Son veriliyor... Peki ne istiyorlar ? İş güvencesi istiyorlar. Eşit işe eşit ücret Eşit kadro istiyorlar. Belediye şirket işçilerine Norm kadro İstiyorlar. Adalet İstiyorlar ki Sonuna Kadar Haklılar, 2018 Yılında 696 KHK ile Taşeron Şirketlerden Belediyenin Şirketlerine Aktarıldılar... İktidar artık milyonlarca aileyi duymalıdır,''dedi.