Türkiye cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın. Pazar günü bazı açıklamalar yaptı. Sözcü Kalın, Türkiye ve diğer ülkelerin Ukrayna'daki savaşın sona ermesine yardımcı olmak için Rusya ile görüşmesi gerektiğine işaret etti ve Kiev'in kendisini savunmak için daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

NATO üyesi Türkiye, hem Rusya hem de Ukrayna ile iyi ilişkiler içerisinde ve Türkiye bir aydır süren ihtilafta arabuluculuk yapmaya çalıştı.

Doha uluslararası forumuna konuşan İbrahim Kalın, "Eğer herkes Rusya ile köprüleri yakarsa, günün sonunda onlarla kim konuşacak" dedi.

Kalın, "Ukraynalıların kendilerini savunabilmeleri için mümkün olan her şekilde desteklenmesi gerekiyor" dedi.

 Reuters'in haberine göre

  "Ankara, Rusya'nın işgalinin kabul edilemez olduğunu söylüyor ancak Batı'nın yaptırımlarına ilkesel olarak karşı çıkıyor ve onlara katılmıyor. Aralık ayındaki döviz krizi nedeniyle zaten zor durumda olan Türkiye ekonomisi, büyük ölçüde Rus enerjisine, ticaretine ve turizmine dayanıyor ve savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana binlerce Rus, Türkiye'yi yaptırımlardan güvenli bir sığınak olarak görerek Türkiye'ye geldi."

Diğer Detaylar

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, Batı'yı Rus güçlerini savuşturmak için ülkesine tank, uçak ve füze vermeye çağırdı.

Türkiye'nin yatırım ofisi başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, foruma ayrıca bazı Rus şirketlerinin operasyonlarını Türkiye'ye kaydırdığını söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne'den Kahire'ye sürpriz ziyaret kararı Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne'den Kahire'ye sürpriz ziyaret kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Türkiye'nin işine yarayabilecek herhangi bir kişiyle iş yaptığına ilişkin bir panelde sorulan soruya, "Hedef yapmıyoruz, peşinde değiliz, üzerinde soru işareti olan herhangi bir yatırım ya da sermaye peşinde değiliz" cevabını verdi