İçişleri Bakanlığı'na bombalı saldırı girişimi, Meclis'in yeni yasama yılı açılış töreni öncesinde Ankara'da paniğe neden oldu. Sabah saatlerinde İsmet İnönü Bulvarı'nda meydana gelen patlama ve ardından yaşanan silahlı çatışma sonucu bir saldırgan ölü ele geçirildi. Olay yerine çok sayıda güvenlik, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye giriş ve çıkışlar kapatıldı, güvenlik önlemleri artırıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, bir saldırganın da üzerlerinde bomba düzeneği taşıdığını söyledi. Saldırganlardan birinin bakanlık giriş kapısına yaklaştığı sırada bombayı infilak ettirdiğini, diğerinin ise polislerle girdiği çatışmada vurularak öldürüldüğünü ifade etti. Yerlikaya, olayda, 2 emniyet mensubu dışında, herhangi bir sivil veya güvenlik görevlisinin yaralanmadığını da bildirdi.

"2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır"

İçişleri Bakanlığı'nın bulunduğu cadde trafiğe kapatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olaya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 Emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum."

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Saldırıdan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bir açıklama yaptı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Kadın müşterilerini darbeden taksici trafikten men edildi Kadın müşterilerini darbeden taksici trafikten men edildi