Ülkemizde üniversite mezunlarının işsizlik sorunu günden güne artarken İİBF mezunu gençler gelecek kaygısı altından ezilmeye devam ediyor.  

İşsizlikle mücadele eden sayıları 600 bini aşkın İİBF mezunları, kendilerine kadro açılmamasına, lisans mezunları yerine ön lisans mezunlarının istihdam edilmemesine tepki gösteriyor. İİBF lisans mezunlarının çalışması gereken yerlerde KPSS ön lisans ile çok daha kolay bir şekilde puan alan kişilerin yerleştirilmesi adaletsizliğine karşı çıkıyorlar.

Atamaların yetersizliğinin yanında MEB'in 4250 Büro Personeli kadrosunu 4001 koduyla alım yapmasına tepki gösteren İİBF mezunları Twitter'da etkinlik düzenledi. 

"İİBFkadrosuz SandıkOysuz" etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce İİBF mezunu katılırken etkinlik kısa sürede ülke gündeminde yerini aldı. 

Anayasa Mahkemesinde görev devri töreni Anayasa Mahkemesinde görev devri töreni

Uzun süredir işsizlikle ve atamaların yetersizliğiyle mücadele eden İİBF mezunları yetkililerin artık net bir adım atmasını ve mağduriyetlerinin çözülmesinin yaklaşan seçimlerde kullanacakları oy üzerinde büyük etkisi olacağını belirtti.