Her geçen yıl daha da büyük mağduriyet yaratan istihdam sorunundan İİBF mezunları da nasibini aldı. İİBF mezunu gençler istihdam sorunu nedeniyle işsizlik sıkıntısı yaşarken yeni mezun olacak gençler de gelecek kaygısı yaşamaya devam ediyor.  

Sayıları 600 bini aşkın İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunu genç, kadro bulamadıkları için üç harfli ucuzluk marketlerinde, çeşitli fast-food restoranlarında çalışmak zorunda kalıyor. Yıllarca eğitimini aldıkları mesleklerini icra etmek yerine geçici işlerde çalışan İİBF mezunları adeta yalnızlığa terk edildi. 

İşsizlikle mücadele eden İİBF mezunu gençler, kendilerine kadro açılmamasına, lisans mezunları yerine ön lisans mezunlarının istihdam edilmemesine tepki gösteriyor. İİBF lisans mezunlarının çalışması gereken yerlerde KPSS ön lisans ile çok daha kolay bir şekilde puan alan kişilerin yerleştirilmesi adaletsizliğine karşı çıkıyorlar.  

3004 Sosyal Güvenlik mezunları atama istiyor! 3004 Sosyal Güvenlik mezunları atama istiyor!

KPSS'nin ardından atama bekleyen İİBF mezunları kamuda 35 yaş sınırını nedeniyle bu sınavların ardından da bir kez daha işsizlikle karşı karşıya kalmayla yüzleşiyorlar. 

İİBF Birlik sayfasında bir araya gelen İİBF mezunları, mezuniyetlerinin ardından yaşadığı istihdam sorunuyla mücadele ediyor. Sosyal medyada sık sık etkinlik düzenleyen İİBF mezunları istihdam sağlanmasını ve İİBF mezunlarını esir almış işsizlik sorununun ortadan kaldırılmasını talep ediyor.

Harita ve kadastro teknikerleri atamaların artırılmasını istiyor! Harita ve kadastro teknikerleri atamaların artırılmasını istiyor!

Genel İdare Hizmetleri Sınıfı (GİH) kadrolarının kendi hakları olduğunu belirten İİBF mezunları; kamu kurum ve kuruluşlarında kayıt alma, başvuru kabul etme ve bireysel işlemlerin düzenlenmesinden sorumlu görevlilerin istihdamı için kendi alanlarından Büro Personeli eğitimi almış olanlardan seçim yapılması gerektiğini savunuyor. 

Ticaret Bakanlığının önümüzdeki zaman diliminde yapacak olduğu “1.500 Kadrolu Memur” alımında şartların düzenlenmesini talep eden İİBF mezunları, Ticaret Bakanlığı'na mail atarak şu ifadelerde bulundu:

Yağışlı hava geliyor, sıcaklıklar düşüyor Yağışlı hava geliyor, sıcaklıklar düşüyor

Ticaret Bakanlığının önümüzdeki zaman diliminde yapacak olduğu “1.500 Kadrolu Memur” alımında Kamu, Kurum ve Kuruluşlarına ÖSYM üzerinden tercih yapmış ve atanmış kişilerin tekrardan tercih yapmalarını önlemek adına tercihe kapatılması şartı getirilmesini talep etmekteyiz. Bu durumun gerekçesi şudur: Bir kişi kamu kurumlarına hazır atanmışken yeni gelen bir ilana KPSS puanının yüksekliğine güvenerek tekrar başvuru yapmaktadır. Bu durum KPSS’den ortalama puanı olan bir kişinin yerleşebileceği yeri gasp etmeye sebep olmaktadır. Bu konu ile alakalı değişiklik yapıldığı takdirde mağduriyetler silsilesi en asgari düzeye indirilmiş olacak ve hak gaspı olmayacaktır. Hem devletimizin kamu kurumu mağdur olmayacak hem de vatandaşlarımızın istihdamı kolaylaşacak ve mağduriyet en az seviyeye indirgenecektir. Gereğinin yapılmasını arz ederiz.