Çoğu hafız olan ve çeşitli bölgelerde Kur'an dersi veren Diyanet Fahri Kur'an kursu öğreticileri KPSS ve mülakat şartlarını yerine getirmelerine rağmen meslektaşlarının sahip olduğu hakka sahip değiller. 

Taleplerini karşılanmasını bekleyen Fahri Kur'an kursu öğreticileri uzun zamandır emek verdikleri işlerini, emeklerinin karşılığını alacak şekilde yapmak istiyor. 

Yıllardır bu sorunun ötelendiğini düşünen Fahri Kur'an kursu öğreticilerinin sayısı 25 bine yakın. Yetersiz maaş ve işsizlik ücreti alamamaları, görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata girmeleri, kadrolu öğreticilerden yüzde 70-80 oranında daha az maaş almaları gibi haksızlıkların giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunmaya devam ediyorlar. Özlük hakları konusunda da sorunlar yaşadığını dile getiren Fahri Kur'an kursu öğreticileri,emeklilik haklarının belirsizliği, sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanmadıkları ve çoğu zaman ailelerini geçindirmekte zorlandıklarını ifade ediyor.

Fahri (geçici) Kur'an Kursu Öğreticileri Platformu, 11 yıldır verilmeyen kadro hakkında isyanını şöyle dile getirdi:

"DİYANETİN emektarı FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ 11 yıldır kadrosuz ve özlük haklarından mahrum bir şekilde devletimizin diyanetimizin şahlanmasına büyümesine vesile olmuştur. Peki ya devlet büyüklerimiz, sayın CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN,diyanetin yöneticileri , yetkili sendikacılar ve Cumhur ittifakı; emektar  FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİMİZ için 11 yıldır KADROSU ve özlük hakları neden verilmiyor?

11 yıldır herkesime kadrosunu ve hakkını verirken bizler sürekli neden kapsam dışı bırakıldık?

2015 yılında İmamlara Kadro verildi. BEKİR BOZDAĞ’ın girişimleriyle kadrolu oldular. Lakin FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ kapsam dışı bırakıldı.

2022 yılında vekil imamlar kadroya alındı. Lakin yine FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ kapsam dışı bırakılıp kadromuz verilmemiştir.

11 yılda İMAMLARA 2 defa kadro verilirken FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE hiç kadro verilmeyip sürekli kapsam dışı bırakılmıştır.Ayrıca her dönem KPSS puanıyla kadroya atanmaları her dönem yapılmış olup yığılmaya sebeb olmamıştır.Sigortaları 30 gün üzerinden yatmaktadır.

Bizler neden kapsam dışı bırakıldığımızı sorduğumuzda Ak parti,Mhp,diyanet tarafından verilen cevaba göre; statümüzün farklı olduğunu bir statümüz olmadığını söyleyerek böyle aciz bahanelerde bulundular.

FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ olarak sormak isteriz.

Devletimiz, diyanetimiz bizlere 11 yıldır bir statü vermekten alıkoyan nedir ? Yoksa bir statü verecek kadar bir gücünüz mü yok veyahut bir statü vermek istemeyip sömürü altında çalıştırmak kendi çıkarlarınız doğrultusunda sömürü statüsü oluşturmanız işinize mi geldi?

Diyanet te görev yapan FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE sorulan soruda “diyanet personeli misiniz” ? Sorusuna hayır diyanet personeli değildir şıkkını işaretlettirmek akıl karı iş midir?

Hem diyanette KPSS+dhbt+mülakat puanları ile kadrolu atama yapılır gibi alınıp çalışacaksınız hem de sizi personeli olarak görmeyecekler.
Üstelik kadrolu olarak yeni atadığı kardeşlerimize bilgileri tecrübeleri yok diyerek biz  FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE tecrübeli olduğumuz için stajyer eğitimi vermemizi istiyorlar.

Bu bizlere yapılan en kötü hakaretlerden birisidir.

Kısacası bir statü dahi vermekten aciz kalıp bizleri mağdur eden devletimiz diyanetimiz bizlere statünüz yok bu yüzden sizi kadroya almadık bahanesi ile karşımıza çıkmaktalar.

Devletimizin,Cumhur ittifakının ve Diyanetimizin 2.ci  bahaneleri ise “Sayınız çok”ve “size ihtiyaç yok” bahanelerine sığınarak bu yüzden size kadro vermek istemedik diyorlar.Yani sizi kadroya almamak için emeklerinizi sömürmek için ipe un seriyoruz ve böylesi aciz bahaneleri sunuyoruz tabi yerseniz diyorlar.

Vaktinde Düzenli bir atama yapmayarak bizleri mağdur etmeleri yığılmanın olmasına 25 bin civarı yığılmaya sebeb olmuştur.Bu bizlerin suçu değil siz büyüklerimizin suçudur emeklerimizin puanlarımızın heba olmasına göz yumdunuz.Bizler bu dönemde hem FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİSİ olarak görev yaptık hem sınavlara çalışıp atanmak için uğraştık lakin atamamız yapılmadığı için aldığımız puanlarımız çöpe gitti.

2013 Den 2018 e kadar kuran Kursu öğreticisi alımı hiç yapılmadı.aldığımız puanlarımız çöpe gitti🗑 2013-2014-2015-2016-2017-2018 bu yıllarda aldığımız puanlarımız kullanamadan çöpe gitti.

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 26. turda da sonuç alınamadı Yargıtay Başkanlığı seçiminde 26. turda da sonuç alınamadı

2018 de 100 kişilik bi kontenjan verildi.

Sonrasında ortaöğretim ve önlisans kategorisi kapatıldı.

Yani puanlarımızın da bi değeri olmadı.Madem alım yapmayacaktınız neden sınavlarla uğraştırdınız bizleri emeklerimize yazık değil mi? Biz diyanet olarak kuran Kursu öğreticisi kadroya atama yapmayacağız diye duyuru yapabilirdiniz bizler de bu denli sıkıntıya düşmezdik yolumuzu ona göre çizerdik.

VELHASIL devletimiz, diyanetimiz bizleri yine mağdur etmiştir. yine emeği hiçe sayılan  ataması yapılmadığı için puanları kullanamadan çöpe giden biz FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ olduk üstüne bir de beleşe kadro yok diyen kendini bilmezlerin ağzına sakız ettiniz bizleri .

Şunu da sormak isteriz madem bizlere ihtiyaç yoktu 11 yıldır neden çok sayıda Fahri (geçici) Öğreticilerini çalıştırdınız?

EY DİYANET BU VEBALİN ALTINDAN NASIL KALKACAKSINIZ

11 yıldır kadro talebimiz neden karşılanmıyor?

CUMHUR İTTİFAKI FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE KADRO SÖZÜ VERDİĞİ HALDE NEDEN TUTMUYOR?

11 yıldır devletimiz her kesime bizlerin vergileriyle kadrolarını haklarını verirken FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ sürekli kapsam dışı bırakıldı😥

  • 2015 ‘de imamlara kadro verildi
  • 2018’de ücretli öğretmenlere kadro verildi
  • 2018’de 90 bin taşerona kadro verildi
  • 2022 de Vekil imamlara kadro verildi
  • 2022’de vekil ebe hemşirelere kadro verildi
  • 2022’de 530 bin sözleşmeliye kadro verildi
  • 2022’de 5 milyon 3600 ek gösterge halledildi
  • 2022’de 8 bin kişiye Alevi dedelerine kadro verildi
  • 2022’de diyanette yedek adı altında kadro verildi
  • 2022’de 2 milyon EYT emekli edildi

Herkesin talebi için bütçe bulan devletimiz diyanetimiz neden FAHRİ (geçici) KURAN KURSU ÖĞRETİCİLERİ için 11 yıldır hiçbirşey yapmadı KADRO ve özlük haklarımız için bir adım atılmamıştır 

Devletimizin bu kadar insana hakkını verirken bizleri yok sayması kapsam dışı bırakması çok üzmüştür.Bu ayrıştırmaya ayrımcılığa sebebiyet vermiştir.2024 seçimlerine yüreğimiz kırgın gitmekteyiz."