Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, çıraklık ve staj sigortalarının ödenmesi konusunda önemli bir adım atması bekleniyor. 2000-2008 arası sigorta girişi yapanlar için kademeli emeklilik imkanı getirilmesi gündemde. 

1999 ve 2000 sonrasında sigorta girişi olanlar için staj ve çıraklık sigortalarının ödenmesi üzerinde yapılan çalışmalar, 2000-2008 dönemi arasında sigorta girişi yapanlar için kademeli emeklilik imkanının kapıda olduğunun göstergesi olarak kabul ediliyor.

Özgür Özel'den destek

İzmir Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Semiha Özek kemalpaşa ilçesindeki  iftar yemeğinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile biraraya geldi.

WhatsApp Image 2024-03-30 at 11.25.02

Özgür Özel'den staj ve çıraklık mağduriyetini anlatarak çalıştay sözünü aldılar seçinden hemen sonra çalıştayın yapılacağını söyledi.

Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

WhatsApp Image 2024-03-30 at 11.25.02 (1)

Özgür  Özel ise her zaman mağduriyeti haykıracağını, çözülene kadar da bu işi bırakmıyacaklarını diye ekledi.

Sevde Erdan Kılıç'dan destek

CHP Milletvekili Sevda Kılıç ise mağdurlara tweter speca odasından seslendiği gibi bir video ile de bunu bizzat söyledi.

Kılıç yaptığı paylaşımda, "Staj ve çıraklık sigortası mağdurları mitinglerimizde, etkinliklerimizde.. Gözaltı yok, baskı yok, zulüm yok. Bu sorunu hep birlikte çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Resim

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Sevda Kılıç'a teşekkür etti.

Editör: Zeynep Peksoy