Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gambiya'ya gitti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Gambiya'ya gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gönderilen hediye fincanlar bir İBB çalışanının başını yaktı. İmamoğlu'na seçim tebriği için Trabzon'dan gönderilen gümüş hediyelik fincan takımının İBB'ye ulaşmaması krize neden oldu.

İBB Başkanı İmamoğlu, hediyenin kendisine ulaşmadığı gerekçesiyle belediye çalışanlarına ve kargo şirketine inceleme başlattı.

KENDİSİNE GELEN KİTAP OLAYIN BOYUTUNU DEĞİŞTİRDİ

İBB Özel Kalem Müdürlüğü'nde çalışan Vedat Tok, Ekrem İmamoğlu'na gelen kargodan habersiz olmasına karşın işinden oldu. Tok'un kendisi için gelen kitabı teslim almasıysa olaya farklı bir boyut kattı.

Kargo şirketi, İmamoğlu'na gönderilen paketin Vedat Tok tarafından teslim alındığına dair imzalı bir belge bulunduğunu belirtirken Tok ise teslim aldığı kargonun kendisine gönderilen 'Menzil' isimli bir kitap olduğunu belirtti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İmamoğlu'nun izniyle kargonun akıbetinin araştırılması için Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından müfettiş görevlendirildi. Olayda sorumluluğu olduğu iddia edilen kişilerin ifadeleri alındı.

HASTANEDE ARADILAR: "ÇIKIŞIN VERİLDİ"

Sonraki aşamada olayın dava konusu olmasıyla mahkeme sonucu Vedat Tok'un suçsuz olduğunu ilan etti. Tok, mahkeme sonucunun ardından görevini 1 hafta sürdürüp İBB'ye bağlı şirkete alındı, daha sonra izne çıkarılan Tok, hastanede kızının başındayken şoku yaşadı. Gelen telefonla işten çıkarıldığını öğrenen Tok, şaşkınlık yaşadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nca kovuşturmaya yer olmadığı yönünde takipsizlik kararı verilmesine karşın işinden olan Vedat Tok, uğradığı haksızlığın giderilmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi