05.06.2018 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar Barışı" olarak bilinen ve milyonlarca konutun imar ve iskân sorununu çözmesi hedeflenen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin detayları açıklarken, ''Yaklaşık 15 milyon insan imar sorunları nedeniyle devletle ihtilaflı, kavgalı, bir türlü mahkemelik. İnsana böldüğümüzde 50 milyon ediyor." diyerek bu konunun çok büyük toplumsal bir mesele olduğunu işaret etmişti. Bu konuşmanın üzerinden yıllar geçti ancak yapı kayıt belgesi mağdurları ve devlet daireleri arasında davalar henüz sonuçlanmadı. 

Resim

İmar Yasasına Takılanlar Derneği, birçok kişi ve kuruma ziyarette bulunurken yaşadıkları mağduriyetin ortaya çıkışı anlatan ve çözüm önerilerini sunan bir dosya teslim ediyor.

Resim

3 aydır kayıp olan "Tuba"nın evine dönmesi bekleniyor 3 aydır kayıp olan "Tuba"nın evine dönmesi bekleniyor

Son olarak Mehmet Özhaseki'ye dosya sunduklarını ifade eden İmar Yasasına Takılanlar Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Çevre ve Şehircilik Bakanı  Sayın Mehmet Özhaseki  Bursa'mızda Soğanlı Kentsel Dönüşüm Alanı, Osmangazi Belediyesi  ve Yıldırım Belediyesi   anahtar teslim, Türkmen Başı Bağlantı Yolu Açılışı Törenine katıldı. İYT Derneği  Gen. Başkanı olarak bizler de kendisine eşlik ettik. Yapı Kayıt Mağduriyetini anlatan dosyayı kendisine teslim ettik. Kendisinin konuyu çok iyi bildiğini, biraz da vatandaşın penceresinden bakmasını ricada bulunduk. Dileriz 31 Mart 2024 Yerel Seçim öncesi #ToplumsalBeklentiler içerisinde en büyük mağduriyet kalemi olan Yapı Kayıt Mağduriyetinin giderilmesini bekliyor ve umuyoruz."