İYİ Parti'de genel başkanlık heyecanı sürüyor. İYİ Parti, bugün (27 Nisan Cumartesi) 5. Olağanüstü Kurultayı’nda yeni genel başkanını belirleyecek.

İYİ Parti'nin mevcut Genel Başkanı Meral Akşener, olağanüstü kurultay kararı alarak, başkanlığa aday olmayacağını duyurmuştu. Adayların öncesinde kürsüye son kez çıkan Akşener, veda konuşması yaptı.

Ayrıca, Akşener'in kürsüye çıkışından önce partililere Akşener görüntüleri izletildi ve "Bir gün gitsen bile hatıran yeter" şarkısı dinletildi. 

TOLGA AKALIN'DAN KONUŞULAN HAREKET

Akşener konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkarken adaylar ve partililer alkışladı. Ancak alkışlamayan tek isim genel başkan adayı Tolga Akalın oldu.

MERAL AKŞENER'İN AÇIKLAMASINDA ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR:

"Bugün karşınızda bu kürsüden son kez konuşuyorum. Çünkü bugün emaneti devretme günü. Hayatımın 30 yılını farklı dönemlerde memleketimizin geleceği devletimizin güvenliği için siyaset sahnesinde çalışarak geçirdik. Beni motive eden tek bir şey vardı o da tüm eğitim hayatım boyunca beni parasız yatılı okutan milletimize ve her geçen gün tahrip edilen devletimize karşı vefa borcumu ödemekti.

Bu uğurda 30 yıl boyunca bir kadın olarak zorluklarla iftiralarda tehditlerle karşılaştım. Her devrin ahlaksızlarıyla mücadele ettim. Zihnim de vicdanım da rahat oldu. Hiçbir zaman kişisel bir çıkarım olmadı. Hiçbir zaman utanacağım bir yaram olmadı. Hiçbir zaman vicdanımı susturabilecek bir güç olmadı. Yalan dolana hiç tahammülüm olmadı. Tehdide hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar korkum da olmadı."

Boeing skandalları bitmiyor! Bir uçak daha gövdesi üzerine indi! Boeing skandalları bitmiyor! Bir uçak daha gövdesi üzerine indi!

"BU GARABET SİZİ DE VURACAK"

"Milletin hakkı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni yıldıramadı cazip teklifleri beni susturamadı makam vaatleri beni durduramadı tutuklanacaksın tehditleri umrumda bile olmadı. Verdiğim tüm kararların hep arkasında durdum bugün de durmaya devam ediyorum. 28 Şubat'ta ölümle tehdit edilmeme rağmen vesayetçilere karşı tutum aldım. 2010 yılında herkes yetmez ama evet diye diye ortalıkta gezinirken iktidarın en tepesi dahil olmak üzere önde gelenlerine bizzat gittim söyledim yapmayın bu garabet sizi de vuracak dedim maalesef ki milletimiz devletini sokaktan köprüden toplamak zorunda kaldı ve haklı çıktım.

2018'de 2019'da 2020'de ve 2023 yılında da milletle inatlaşılmaz diyerek hem iktidar hem ana muhalefeti uyardım. Herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum. Şahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle aynı şeyleri söylemeye başladılar. Bazıları kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim sabah şerifleriniz hayır olsun."

"CÜMLE ALEME MEYDAN OKUDUK"

"İYİ Parti olarak gururla son kez karşınızdayım. İlk günkü gibi bir an bile pes etmeden mücadele etmenin gururuyla karşınızdayım. Allah herkese böyle veda etmeyi nasip eylesin.

Biz mayın tarlalarını, engelleri, yolumuzu kesen kamyonlara direnerek geldik. Cümle aleme meydan okuduk. Kadim bir ateşin etrafında toplandık. İYİ Parti'nin güneşinde buluştuk. Türkiye'nin çok derdi var biz derman olacağız dedik. İftiraya uğrayanların, sözü kesilenlerin partisi olduk. Esnafların, çiftçilerin, kadınların partisi olduk. Hor görülen, duyulmayan, iradesi hiçe sayılan milletin partisi olduk. Mecbur değilsin dedik, yol bulamıyorsan yol açacaksın diyen kişilerin partisi olduk."

"BEN BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIM"

"Bir yerlere sırtımızı dayayarak ilerlemedik. Nereden ve nasıl geldiğimizi unutmayın. Nasıl zulme uğradığımızı unutmayın. Nasıl ayakta kaldığımızı unutmayın. Sırf bize oy veriyor diye şiddete uğrayan, ekmeğinden edilenleri unutmayın. Ben hiçbir zaman unutmadım, unutmayacağım.

Bir kez daha söylemek isterim ki ben bedel ödemeye hazırım. Bşarısızlığı ben aldım başarıyı siz yakalayacaksınız. Ben İYİ Parti'yi size bir ev yaptım. Dağıtmak, çökmek isteyenlere müsade etmedim. Artık bu evi siz koruyacak, siz bakacaksınız. Bu vesileyle Genelbaşkan adaylarına başarı diliyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Allah'a ısmarladık."

Editör: Öznur Kaya