Öğretmenlerin il içi yer değiştirme takvimi açıklandı Öğretmenlerin il içi yer değiştirme takvimi açıklandı

7.Yargı paketinde ceza infaz kurumları ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeline yapılacağı belirtilen ek ödemenin kanun teklifinde yer almaması infaz koruma memurlarının tepkisine yol açtı. Maaşlarının yetersiz olduğunu, özlük haklarında düzenleme yapılması gerektiğini belirten infaz koruma memurları can güvenlikleri olmadan çalıştıklarını belirtiyor. Birçok alanda geri plana atılan infaz koruma memurları en temel hakları olan can güvenliğinin olmamasına da tepki gösteriyor. 

İnfaz koruma memurları güvenlik sınıfına geçmek istiyor! İnfaz koruma memurları güvenlik sınıfına geçmek istiyor!

İnfaz koruma memurları çözüm bekliyor!

Görev yaptıkları esnada zaman zaman mahkumlarla fazla yakın olan infaz korkma memurları, hükümlü ve tutuklular tarafından tehdit, şantaj ve iftiralara maruz kaldıklarını belirterek iş ortamlarında can güvenliklerinin olmadığını belirtiyor. 

Kimi zaman mahkumlar tarafından saldırıya uğrayan infaz koruma memurları mevcut çalışma şartlarında can güvenlikleri de olmadığını belirtiyor. En temel hak olan yaşama hakları sürekli risk altında olan infaz koruma memurlar can güvenliklerinin sağlanmasını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için düzenleme yapılmasını bekliyor.

Yaşadıkları mağduriyetleri, zor anları ve psikolojik baskıları sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada dile getiren infaz koruma memurları çalışma şartlarında onları maddi manevi olumsuz etkileyen etmenlerin ortadan kaldırılmasını talep ediyor. 

Sözleşmeli er ve erbaşlar ne zaman memuriyete geçecek? Sözleşmeli er ve erbaşlar ne zaman memuriyete geçecek?

7. Yargı Paketi'ne dahil edilmediler!

7. Yargı Paketi Yasa Tasarısı kapsamında Madde 46(Ek Madde 39)’da İnfaz ve Koruma Memurlarına her ay 6000-8000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan aylık katsayı ile çarpımı sonucunda elde edilen rakamın ek ödeme yapılacağı “Maaş İyileştirilmesi Maddesi” 09/03/2023 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan kanun tasarısından çıkartılmış ve sadece 16. Madde de belirtilen 12/04/1991 tarihli ve 3713 sayılı “Terörle Mücadele Kanunun Ek 1. Maddesinin 2. Fıkrasının (B) bendinde yer alan “Mensup Personeli” ibaresi “Mensup Personeli ve Ceza İnfaz Kurumu Müdürü, İnfaz ve Koruma Başmemuru ile İnfaz ve Koruma Memuru Unvanlı Ceza İnfaz Kurumu Personeli” maddesi eklenmiştir. Bu “Maaş İyileştirilmesi Maddesinin” çıkartılması tüm infaz ve koruma memurları ile yakınlarını büyük bir hayal kırıklığına uğrattı.

Saldırılar, tehditler, meslekten istifalar, psikolojik baskılar, fiiziksel yıpranmalar ve özlük haklarındaki sorunlar nedeniyle iş hayatlarında zorluk çeken infaz koruma memurları çalışma şartlarında düzenleme yapılmasını ve can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyor.

Sosyal medya uygulaması X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen infaz koruma memurları ''Artık yeter!'' diyerek yetkililere sesleniyor.