İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme ve güvenlik sınıfına geçmek istiyor!

EYT Yasası uzun çalışmalar ve mücadeleler sonucunda kabul edildi fakat İntibak Yasası'nın henüz çıkmaması vatandaşların sevinci yarıda bırakıyor. Emekliler yaşam maliyetinin günden güne arttığını ve geçinmenin gitgide zorlaştığını ifade ederken bu yasanın çıkmasının gerekliliğinin altını çiziyor. Aynı prim günü sayısını doldurmalarına rağmen sadece emekli oldukları yılın farklı olmasından dolayı daha az emekli maaşı alan vatandaşlar bu duruma fazlasıyla tepkili. 

İlk İntibak Yasası 2012'de çıkmıştı. Çıkan yasasın ardından vatandaşlar mağdur olan vatandaşların mağduriyeti giderilmiş, 2013 yılının Ocak ayından itibaren maaşlara artışlar yansıtılmıştı.

Geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliler adına yeni bir düzenleme yapılacağını duyurmuştu. Bunu duyan emekliler ise gözünü meclise çevirdi. Yetkililerden bir çözüm bekleyen vatandaşlar haklarını elde edene kadar bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceklerini belirtiyor.