Apple'ın Lightning konektörünü bir süre daha iPhone'larında kullanmayı planlaması ve bu planın AB'nin baskısıyla öne çekilmesi, hem avantajları hem de dezavantajları beraberinde getirdi.

Özellikle şarj adaptörleri konusunda, Apple'ı zorlu günler bekliyor gibi görünüyor. Avrupa Birliği, mobil cihaz üreticilerinin önümüzdeki yılın sonuna kadar USB-C standardını zorunlu hale getirerek, Apple'ı bu değişikliği yapmaya zorladı. Bu nedenle Apple, istemediği bir dönemde bu geçişi gerçekleştirmek zorunda kalacak. 12 Eylül'de iPhone 15'i tanıttığında, USB-C konektörleri dört yeni telefon modelinin yanı sıra AirPods Pro'da da yer alacak ve Apple, bu değişikliği müşteriler için büyük bir avantaj olarak sunacak.

Apple, iPhone, Mac ve iPad kullanıcıları için tek bir şarj kablosunu kullanmanın önünü açarak, yeni üst düzey iPhone modelleri için daha hızlı veri aktarım hızlarına olanak tanıyacak. Ayrıca, telefonlar bazı durumlarda daha hızlı şarj olabilecek ve Apple dışı cihazlar için kullanılan şarj aletleriyle uyumlu hale gelecekler.

Togg'un yeni SUV modeli T8X hangi tarihte çıkıyor? Açıklama geldi! Togg'un yeni SUV modeli T8X hangi tarihte çıkıyor? Açıklama geldi!

Şarj cihazları artık yeni iPhone'larla uyumlu olmayacak

USB-C'nin diğer cihazlarla uyumlu olması, Apple için bir avantaj olarak sunulsa da, bu durum aynı zamanda Apple için bir dezavantajı da beraberinde getiriyor. İlerleyen yıllarda, iPhone 15 kullanıcıları, zaten USB-C ile uyumlu aksesuarlara sahip oldukları için yeni bir Android cihaza daha kolay geçiş yapabilecekler. Bu durum, aynı şekilde Apple'ın Android için iMessage'ı yayınlamayı reddetmesinin nedenlerinden biridir.

Apple, iPhone 15 serisi dahil yeni ürünlerini 12 Eylül'de TSİ 20:00'de tanıtacak. Bu etkinlik, internet üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

Son olarak, Apple her zaman bir PR felaketi istemez ve USB-C'ye geçiş, bu tür bir potansiyel riski beraberinde getiriyor. Müşteriler, bir adaptör satın almadıkları sürece, mevcut kablo, dongle, araç içi şarj cihazı ve diğer aksesuarlarının artık yeni iPhone'larıyla uyumlu olmadığını görecekler.