Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor Bakan Yumaklı açıkladı: Destek ödemeleri bugün hesaplara yatıyor

Halk TV sunucusu İrfan Değirmenci, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) Halk TV'ye para ve "Sözüm Var" isimli programa 5 kez program durdurma cezası vermesini protesto etti.

Akşam haberlerine ağzı bantlı olarak çıkan Değirmenci, "Ağzımızı bantlasalar, elimizi kolumuzu bağlasalar, anlatacaklarımızı bir şekilde anlatmaya devam ediyoruz" dedi.

RTÜK ÜYESİ DUYURDU

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Halk TV'ye para ve Sözüm Var isimli programa 5 kez program durdurma cezası verildiğini duyurdu.

Konuralp Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "RTÜK, Ali Rıza Arslan’a oğlunun kemiklerinin yedi yıl aradan sonra torba içinde teslim edilmesine ilişkin değerlendirmeleri, “Terörün amaçlarına hizmet eden sonuçlar doğuracak nitelikte” kabul etti; Halk TV’ye para ve 5 kez program durdurma cezası verdi. (Program: Sözüm Var) RTÜK, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun küçük düşürüldüğü gerekçesiyle de Halk TV için iki ayrı dosyadan para cezalarına hükmetti. (Programlar: Medya Mahallesi- Sözüm Var) Üç ayrı karara da Sayın İlhan Taşçı’yla birlikte karşı oy kullandığımızı kamuoyunun bilgisine sunarım" ifadesini kullandı.