Kkamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinin uzaması işçilerin tepkisini çekti. 

TÜRK-İŞ ve HAKİŞ'in birlikte karar alacağı görüşmeler deprem nedeniyle verilen aranın ardından hız kesmeden devam ediyor. 

Ancak Mart ayının sonuna gelinmişken Kamu Çerçeve Protokolü'nün açıklanmamış olması uzun zamandır karar alınması için bekleyen işçilerin tepkilerine yol açtı. 

Son olarak 2021 yılında düzenlenen görüşmede alınacak kararı 700 bini aşkın işçi merakla bekliyor. 

Sosyal medyada etkinlik düzenleyen işçiler Kamu Çerçeve Protokolü'nün bir an önce açıklanması için sendika başkanlarına seslendi. Binlerce işçinin katıldığı etkinlik kısa süre içinde ülke gündeminde yerini aldı. 

TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 9 Mart 2023 Perşembe günü AK Parti Genel Merkezi’nde bir görüşme gerçekleştirdi. TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul KAVLAK’ın da katıldığı görüşmenin ana gündem maddesi 700 bin kamu işçisini kapsayan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi oldu. 

Görüşmenin gündeminde 2023 yılı Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi olduğunu söyleyen Atalay, yaptığı açıklamada "Bir an evvel, seçimden evvel, 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Toplumun talebi bu, benim, TÜRK-İŞ yönetiminin talebi bu." dedi.

Toplum Yararına Program (TYP) çalışanları deprem bölgesinde kadro ve süreklilik için yürüdü! Toplum Yararına Program (TYP) çalışanları deprem bölgesinde kadro ve süreklilik için yürüdü!

"Asgari ücretle ilgili bir şey gündeme geldi mi?" sorusuna yanıt veren Atalay, "Onla ilgili bir şey konuşmadık. Gündemimizde, geçici işçi meselesi vardı, bu hafta meclise gelir çıkar diye tahmin ediyoruz. Kamu sözleşmeleri var. Bir de taşeron işçilerinin kadro beklentisi var, onları konuştuk." cevabını verdi.