Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Enerji İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, İşçi Haber'e özel röportaj verdi. Altunsoy, İSKİ'de çalışan işçilerin yaşadıkları zorlukları dile getirerek Genel Başkanlığını yürüttüğü Enerji İş Sendikası’nın 'İşçilerin Sendikası' olduğu vurgusunu dile getirdi.

Bugüne kadar İSKİ tarihinde duyulmamış, görülmemiş durumlara şahit oluyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en çok bütçe ayırdığı kurumlardan biri olan İSKİ yönetiminin bu denli işçi emeğinin sömürülmesi adeletsizliğin net bir göstergesidir. 

İSKİ'de çalışan işçilerden edindiğimiz bilgilere göre, yazıcılara kartuş alınamadığı hatta ve hatta kalem dahi alınamaz bir vaziyete geldiği belirtildi. İzne ayrılan ya da dışarı çıkan işçiler A4 kağıdını ya da kalemini diğer çalışma arkadaşından sakladığını bu durumun nedeninin ise izinden geldiğinde tekrar yerinde bulamam endişesinden kaynaklı olduğu söyleniliyor. 

En son yaşanan olaylardan biri de İSKİ'deki çalışan işçilere genelge gönderildiğidir. Gönderilen genelgede doğalgazın ayarı 22'den 23'e yükseltilmeyeceği ayarın yükseltilmesi halinde ise tutanak tutulacağı belirtildi. Öte yandan İSKİ'de çalışan işçilerin mesaileri tamamıyla bitirildiği de söylemler arasındaydı. Eskiden işçiler 50 saat 60 saat mesai yaparken bugün işçilerin mesaileri kestirildiği ve işçilerin mesai yaptırılmadığı öne sürülüyor.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda aksama! 60 saattir giderilemedi Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda aksama! 60 saattir giderilemedi

İSKİ'DE KAMYONLARIN LASTİKLERİ DEĞİŞTİRİLEMİYOR MU?

Altunsoy,  İSKİ' de kamyonların lastiklerinin değiştirilmediğini ve değiştirilmediği için kamyonların yolda kaza yaptığını dile getirdi. 

"DEVLETİMİZDEN İSKİ'YE KAYYUM ATANMASINI İSTİYORUZ"

Altunsoy, "Şu anda İSKİ'de öyle bir yönetim var ki... İvedilikle bütün yetkililerden istirham ediyoruz, ya gerçekten bu kadar önemli ve kritik olan kurumu çalışabilir hale getirecek, işin ehli liyakat sahibi kişileri göreve getirsinler ya da devletimizden bir an önce İSKİ'ye kayyum atanmasını istiyoruz." dedi.

"BEN İSKİ KÖKENLİ BİR İŞÇİYİM"

Mahmud Altunsoy konuşmasında kendisinin de İSKİ kökenli bir işçi olduğunu belirtirken, " Ben bir zamanlar İSKİ'de çalışan bir işçiydim. Enerji İşçileri Sendikasını kurdum ve 9 yıldır Enerji İşçileri Sendikası başkanlığını yürütüyorum. Dolayısıyla bu kurumun evveliyatını iyi bilirim " sözlerine yer verdi.

"BU KOLTUKLARA OTURMAK BURAYI YÖNETEBİLECEĞİMİZ ANLAMINA GELMİYOR"

Altunsoy, "Herkesi oturtturabilirsiniz bu koltuklara ama bu koltuklara oturmak burayı yönetebilecekleri anlamına gelmiyor." dedi. Ardından aylardır İSKİ'de zor koşullar altında çalışan işçilerin Toplu İş Sözleşmesi beklediğine değinerek yıllardır bu konuda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

"İSKİ'YE LİYAKAT SAHİBİ KİŞİLERİN GÖREVE GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

"İSKİ'ye derhal yeni yönetim getirilmesini talep ediyoruz. Bu kadar önemli bir kurumun işin ehli ve liyakat sahibi kişiler tarafından yönetilmesini istiyoruz. Sayıştay Başkanlığı'na, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı'na, TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı'na, TBMM Dilekçe Komisyon Başkanlığı'na, Kamu Gözetimi Muhasabe ve Denetim Kurulu Başkanlığı'na, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na, Kamu İhale Kurumu Bakanlığı'na yazılarımızı bir sendika olarak gönderdik. " dedi.