Özellikle Almanya, havalimanlarında yaşanan işçi sorununu çözmek için işçi arıyor. Birçok ülke personel alımına ilişkin ağırlığı Türkiye'ye veriyor. İŞKUR yurtdışı için iş ilanları yayımladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı'na 1500 tarım işçisi alınacak! Tarım ve Orman Bakanlığı'na 1500 tarım işçisi alınacak!

Özellikle havaalanı yer hizmetleri, check-in, havalimanı güvenliği ve bavul taşıma bölümlerinde mesleki deneyimi olan Türkler hemen işe alınacak. Almanya'da saatlik asgari ücret 14,25 Euro ve aylık ise 2 bin 550 Euro olarak hesaplanacak. Yani aylık 45 bin TL civarı ücret ile Türk işçiler istihdam edilecek.

Yurt dışında çalışmak isteyen kişilerden pek çok ülke artık dil şartı bile aramazken özellikle de acil istihdam açığı yaşanan kadrolarda yer alan nitelikli personel hem hiçbir şart aranmadan hemen istihdam ediliyor hem de yüksek maaş yanı sıra aynı zamanda kalacak yer imkanı da sunuluyor. Bu nedenle nitelikli personel alımı ve vasıflı işçi alımı için başvuru yapacak olan kişilerin işe alım şansı daha yüksek.

Başvuru nasıl yapılacak?

Yurt dışı ile ilgili iş ve işlemler, İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezleri tarafından yerine getirilir. İşverenlerin, İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezleri ya da özel istihdam büroları kanalıyla veya kendilerinin doğrudan temin ettikleri işçilerle veya tayin ettikleri vekil arasında örneği Kurumca hazırlanan yurt dışı hizmet akdinin imzalanması ve İl Müdürlüklerine / Hizmet Merkezlerine onaylattırılması zorunludur. Bu hizmet akitlerindeki hükümler değiştirilemez. Ancak işveren, bu hizmet akdinde sayılan asgari haklar saklı kalmak kaydıyla işçinin götürüleceği ülkede geçerli olan çalışma koşulları ile ilgili bilgileri işçiye sunar. Kuruma intikal eden yurt dışı işgücü istemlerinin karşılanabilmesi için İl Müdürlükleri / Hizmet Merkezleri mevzuatta belirtilen usul ve esaslara aykırı olmamak kaydıyla gerekli tedbirleri almak konusunda yetkilidir.