Her dönemin güvenli limanı olarak tanınan altın konumunu korumaya devam ederken son zamanlardaki inişli çıkışlı hali dikkat çekiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'te bu dalgalı hareketlilikle ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

TCMB Başkanı Karahan, Katar'da: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz TCMB Başkanı Karahan, Katar'da: Manşet enflasyonda belirgin bir düşüşün eşiğindeyiz

Gelecek haftalar için tahminlerde bulunan Memiş, "Ons altın 1.921 dolarda. 1.930 dolar test edildi, geri geldi. FED'e kadar baskılanma süreci devam ediyor."

"Teknik olarak 1900 – 1930 dolar aralığını takip ediyoruz. Yükselişin devam etmesi için 1.930'un kırılması lazım, düşüşler için 1900 altı. Dar bant aralığında." ifadesinde bulundu.

Ekim Ayını İşaret Etti

Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı." dedi.

İslam Memiş, altındaki bu düşüşü dolar sahibi olanların bir fırsat olarak değerlendirmesi gerektiği konusunda uyardı. Memiş, "Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilir." önerisinde bulundu.