Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elinde parası olan yatırımcılar için önemli tavsiyelerde bulundu. 

"DÜNYAYI İYİ GÜNLER BEKLEMİYOR"

İslam Memiş ekonomiye ilişkin dünyayı iyi günlerin beklemediğine değindi. Memiş, " Dünyayı hiç iyi günler beklemiyor. Toz pembe hayaller kurmayın, tarım arazileri satın alın... Merkez Bankaları art arda faiz artırıyorlar. Ben 2023 yılının ortasına kadar enflasyonla mücadelenin kolay olmayacağını tahmin ediyorum enflasyon artmaya devam edecek." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, FED'i görmeden herhangi hamle yapmayacağını belirten Memiş," "FED Mayıs ayında 50 baz puan faiz artırımı yaptığı zaman doların değeri artacak. Yarın ki Merkez Bankası'nın kararının ardından piyasalarda etkileşim olmayacak. Elinde TL bulunduran veya eline yeni TL geçmiş olan yatırımcıların bazı fırsatları göz ardı etmemesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"TERCİHİM EURO OLURDU"

İslam Memiş, yatırımcıların en doğru tercihi Euro'ya yatırım yapmak olduğunu söyledi. Ardından "Dolar TL 14.58 seviyesinde... Dolar kurunda 14.60 lira seviyesinin altındaki rakamların kalıcı olmayacağını tahmin ediyorum. Euro TL kuru dolar TL kuruna göre daha daha ucuz. Euro dolar paritesi geriledi. Euro dolara kıyasla ucuz halde. Elimde TL olsa idi bir yatırım yapsaydım onun adı dolar olmazdı. Tercihim olsaydı bunun adı euro olurdu." dedi.

Borsa bugün ne durumda? Güne nasıl başladı? Borsa bugün ne durumda? Güne nasıl başladı?

"BENİM NAZARIMDA ALTIN YÜKSEK"

Şu an için altın almak için erken olduğunu söylen Memiş, "Gram altın bant aralığına sıkıştı. Benim nazarımda ons altın yüksek. Yıl içinde 2150 dolar ama şuanda değil. Şuanda yüksek ama beklemeye devam edeceğim. Gram altın TL fiyatında da 900 lira üzerinde alıma sıcak bakmıyorum. Ben alırken kazanmayı seven yatırımcı olduğum için sabırla alakalı problemim olmadığı için beklemeyi tercih ediyorum." dedi. 

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 922,8 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 13:30  itibarıyla 928 liradan alıcı buluyor.Çeyrek altın 1520 lirayı aştı. Dolar 14.59 Euro da 15.82 liradan işlem görüyor.