Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Youtube kanalından yayınlanan videosunda piyasayı değerlendirdi. 

DOLAR

"Dolar TL 14.80 lira seviyesinde. Kalıcı olacağını zannetmiyorum, yukarı doğu kur atakları beklediğimi daha önce de ifade etmiştim. Aynı öngörüm sürüyor."

Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor Netflix Türkiye, bünyesinde 13 binden fazla çalışan istihdam ediyor

EURO

"Euro TL 15.73 lira seviyesinde, doları takip etmeye devam ediyor. Bu düşük rakamların kalma ihtimalini zayıf görüyorum. Özellikle euro dolar paritesi 1.0490 seviyesindeyken alım fırsatları doğurdu."

EURO DOLAR PARİTESİ

Euro dolar paritesi sert düşüş ve dolar tarafnıdaki stabil durum euro ve sterlin bazında alım fırsatları verdi ve halen bana göre vermeye devam ediyor. 1.0615 seviyesinde şu an toparlandı ama yeterli değil. 1.11 seviyesine görmüştü daha önce.

KAPALI ÇARŞIDA GRAM ALTIN ALMAK İMKANSIZ

"Gram altın 903 lira şu anda ama makas aralığından dolayı ne bankalardan ne de kapalıçarşı piyasasından gram altın almak imkansız. 880 lira seviyesi destek seviyesiydi, toparlandı yukarı yönlü hamlelerin devam edeceğini düşünüyorum. Temmuz ayında pik seviyeleri göreceğiz."

ONS ALTIN 1900 DOLAR SEVİYESİNDE

"Ons altın 1900 dolar seviyesinde. 1850 dolar seviyesine kadar geri çekilme vardı, FED fiyatlaması vardı. Bu düşüşlere kanmamak gerektiğini ifade ettim. Aynı öngörüm devam ediyor. Halen düşük hızlı bir toparlanma beklediğimi söyleyebilirim."

GRAM GÜMÜŞ

"Gümüş gram ise 11 lira seviyesinde. O da altın gibi makas aralığından dolayı almak imkansız. 11.30 liradan ancak alım yapabildiler."

ONS GÜMÜŞ

"23.18 dolar gümüşün ons fiyatı, toparlanma yetersiz yukarı doğru hareketlerin devam edeceğini düşünüyorum."