Yapımını Gold Film’in, yapımcılığını Faruk Turgut’un üstlendiği merakla beklenen dizi Kızıl Goncalar dizisi 2.bölümü yayınlanmadan tartışmaların odağında oldu.

Güçlü oyuncu kadrosu ve etkileyici hikayesiyle dikkat çeken dizide Özcan Deniz ve Özgü Namal’a, Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi birbirinden başarılı isimler eşlik ediyor.

Sharon Stone'un 'Kurtlar Vadisi'yle ilgili sözlerine dizinin senaristinden bomba yanıt! Sharon Stone'un 'Kurtlar Vadisi'yle ilgili sözlerine dizinin senaristinden bomba yanıt!

Yönetmen koltuğunda Ömür Atay’ın oturduğu, senaryosunu Necati Şahin’in kaleme aldığı ‘Kızıl Goncalar’, 18 Aralık Pazartesi ve her pazartesi saat 20.00’de yayınlanıyor. 

Seküler Atatürkçü Levent (Özcan Deniz) ve tarikat gölgesinde çocuk yaşta evlendirilen Meryem'in (Özgü Namal) hikayesini anlatan dizi ilk bölümü adeta kıyamet kopardı.

Tarikata mensup çocukların küçük yaşta evlendirilmesi, kız çocuklarının okula gönderilmemesi ve Kuran Kursu'ndaki şiddet gibi dizinin ilk bölümündeki pek çok sahne tepki çekti.

İsmailağa Cemaati dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrı yaptı. Paylaşımda şöyle denildi:

'KIZIL GONCALAR' DİZİSİ SON BULMALI!

Yüce dinimiz İslâm'ın hükümleri ve değerleriyle hayattan çıkarılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı yıllardan itibaren hız kesmeyen kirli propagandanın bugün hâlâ devam ettiği gerçeğini, milletimiz ve manevî geleceğimiz adına üzüntüyle takip ediyoruz.
Allah Teâlâ'nın isimlerini, yüce kitabımız Kur'ân-ı Kerîm'i, dinî-tasavvufî kavramlarımızı, mezheb ve tarîkat gibi manevî kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.

Toplumumuzun manevî dünyasına kasteden yayın ve yapımlarla onlara yer veren kuruluş ve mecraları şiddetle kınıyoruz. Milletimizin bu tür algı operasyonlarından ve İslâm karşıtlığını kendisine kimlik edinmiş kuruluşların kirli propagandasından muhafazası hususunda yetkililerin ve ilgili kurumların gerekli adımları atacağına inanıyoruz.

Kızıl Goncalar birçok platformda tartışmalara yol açarken dizinin senaristi Necati Şahin'in eski yapımları dikkate alındığında hakkında Fetöcü olduğununa dair iddialar ortaya atıldı. Yapımcı Faruk Turgut ve Şahin’in dindarları düşman gösterdiklerini ifade edilirken konu sosyal medya tartışmalara yol açtı.

RTÜK inceleme başlattı!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Ebubekir Şahin, X (Twitter) hesabından dizinin incelendiğini ifade ederek gözdağı verdi.

Şahin, "FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.