Gösterdiği performansla kısa sürede Avrupa kulüplerinin radarına giren Arda Güler, yaz transfer sezonunda  Fenerbahçe'den Real Madrid'e rekor bonservisle transfer olmuştu. Yıldız futbolcu hem ülkeye uyum sağlayamaması hem de fizik kondisyon yetersizliğinden dolayı iki kere sakatlanmıştı. Genç yıldız Fenerbahçe'de ortaya koyduğu performansla  göz doldururken geleceğin yıldız adayı futbolcuları arasında çoktan yerini almıştı.

İspanya devine büyük umutlarla transfer edilen futbolcu takımın antrenman programlarına ayak uyduramamasına rağmen yıldızlar topluluğunun arasında sergilediği performansla Luka Modrıc Tonı Kros gibi isimlerden büyük büyük beğeni toplamıştı. Real Madrid Yaz transfer sezonunda birçok yıldız futbolcu ile yollarını ayırmıştı. Yönetim kadroda yapılanmaya giderek dünyanın  heryerindeki genç yetenekleri Amerika Kıtası başta olmak üzere gelecek vadeden futbolcuları takımına kazandırdı.

ARDA GÜLER'İN SAKATLANMA SEBEPLERİ

1- Yetersiz fizik ve kondisyona sahip olması.

2- Oynayacak derecede hazır olmaması.

3-İspanya'ya henüz ayak uyduramaması.

4-Antrenman ve maç eksikliği

ANCELOTTİ ARDA GÜLER İLE İLGİLİ NE DEDİ

Real Madrid Teknik Direktörü Ancelotti ise, sakatlıktan çıkan ve haftalardır takımla antrenmanlara çıkan Arda Güler'in olağanüstü bir yetenek olduğunu ancak sakatlık sonrasında takımın oyununa uyum sağlamada eksikliklerinden dolayı henüz kadroda kendine yer bulamadığını söyledi.

Arda Güler ile ilgili yöneltilen bir soruya cevap veren İtalyan teknik adam, "Arda sakatlıktan iyi bir şekilde çıktı. İyi durumda ve şu anda oynamaya hazır. Fiziksel olarak ve sahada dakika alması açısından eksiklikleri var ama bu da gayet normal. Aynı zamanda takımın oyununa uyumda, takım arkadaşlarını tanımada bazı eksiklikleri de var. Büyük bir yetenek olduğunu bizimle olduğu kısa zamanda bize gösterdi. Olağanüstü bir yetenek. Bu sadece genetik bir şey." şeklinde konuştu.

UEFA'dan Halil Umut Meler'e görev UEFA'dan Halil Umut Meler'e görev

İSPANYA BASINI ARDA GÜLER'İN DÖNECEĞİ TARİHİ AÇIKLADI

Real Madrid'de yaşadığı talihsiz sakatlıkların ardından genç yıldızın ne zaman sahalara döneceği merak konusu olmuştu. Yaklaşık 1 aylık tedavi sürecinin ardından iyileşen ve takımla çalışmalara başlayan genç yıldız, bir sakatlık daha geçirdi.

Ünlü gazeteci Fabrizio Romano, milli yıldızın son durumuyla ilgili satır başlarını açıkladı. Romano, "Real Madrid, Arda Güler'in yeteneklerine yüzde 100 güveniyor ve onun takıma katacağı çok şey olduğuna inanıyor. Sakatlıkları onun kulüpteki imajını değiştirmedi. Real, Arda için acele etmeyecek. Mlli aradan sonra sahalara dönmesi bekleniyor." dedi.