Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

Nafaka ödemeleri, evlilik sonlandığında genellikle erkeğin kadına ekonomik dengesizlikleri sağlamak üzere ödediği bir destek olarak tasarlanmıştır. Ancak süresiz olarak ödenen nafakalar, erkekler için mevcut ekonomik şartlarda ağır bir ödeme yükümlülüğüne sebep oluyor.

Süresiz nafaka ödemeyen kişiler, uzun yıllar boyunca yüksek miktarda ödeme yapmak zorunda kaldıklarından, maddi açıdan büyük bir yük altında hissediyorlar. Bu kişiler, nafaka ödemeleri nedeniyle geleceklerini planlamakta güçlük çekerken, yaşam standartları ve finansal güvenlikleri tehdit altında hissediyorlar.

Süresiz nafakanın değişmesi için harekete geçildi: İşte yeni düzenleme önerisi Süresiz nafakanın değişmesi için harekete geçildi: İşte yeni düzenleme önerisi

Nafaka sistemindeki bazı sorunlar, süresiz nafaka ödeyen kişinin adalet arayışını daha da karmaşık hale getiriyor. Bu nedenle süresiz nafaka mağdurları, bu konuda yaşanan mağduriyetleri ve sistemin gözden geçirilmesi gerekliliğiyle ilgili giderek daha fazla seslerini duyurmaya çalışıyor.

Süresiz nafakanın değişmesi önerisine EŞİK'ten tepki: 'Şiddet meşrulaşır' Süresiz nafakanın değişmesi önerisine EŞİK'ten tepki: 'Şiddet meşrulaşır'

Adalet ve denge arayışında olan bu kişiler, nafaka sisteminin daha adil ve sürdürülebilir hale getirilmesini talep ediyor.

Bakanlığın konuyla ilgili net bir çözümü bulunmamasına karşın aile hukukunu toptan ele alacak bir düzenlemenin söz konusu olduğu bildiriliyor. Böylelikle süresiz nafaka ile ilgili yeni bir düzenlemenin olacağı öngörülüyor.