Tüm dünyanın tepkisini çeken bu ölüm haberi sonrası İsrail polisi, Cuma günü El Cezire muhabiri Şirin Ebu Akile'nin tabutunu taşıyan Filistinli yaslılara şiddet uyguladı.

Ebu Akile'nin tabutunun etrafına toplanmış onlarca Filistinli, Filistin bayrakları sallayarak ve "Canımız ve kanımızla seni kurtaracağız" sloganları atarak St. Joseph Hastanesi'nin kapısına doğru yürümeye başladılar.

Kuzey Kore yönetimini yıkan haber: Propaganda ustası hayatını kaybetti Kuzey Kore yönetimini yıkan haber: Propaganda ustası hayatını kaybetti

İsrail polis memurları, tabutu arabayla almak yerine yaya olarak ilerlemelerini engellemek için avlu kapılarından içeri girdi ve kalabalığa saldırdı, bazıları tabut taşıyanları coplarla dövdü ve tekmeledi.

İsrail'in Cenazaye Bile Saygısı Yok

İsrail Polisi'nin uyguladığı şiddet yüzünden Şirin'in  tabutunu taşıyan grup bir duvara yaslandı ve neredeyse tabutu düşürdü ve sersemletici bombalar patlarken bir ucu yere düşmeden hemen önce kurtardı.

Sadece dakikalar süren şiddet içeren sahneler, Mart ayından bu yana artan şiddeti körüklemekle tehdit eden Ebu Akile'nin öldürülmesiyle ilgili Filistinlilerin öfkesini artırdı.

Kaynak:Reuters