Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyonun ardından başlayan savaş 14. gününe girdi. Hamas elinde çok sayıda İsrailli rehine bulundururken, Netanyahu da Gazze’ye bomba yağdırdı. İsrail’in bombardımanında kadın ve çocukların da olduğu 4 bin 137 Filistinli hayatını kaybetti.

Mısır'dan İsrail'e kritik davet! Kahire'de esir takası görüşülecek Mısır'dan İsrail'e kritik davet! Kahire'de esir takası görüşülecek

Dün sınıra giden Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik kara saldırısının yakın olduğu mesajını verdi. Askerlerle olan videosunu paylaşan Netanyahu, “Hazırız” dedi.

İSRAİL POLİSİ BARİKATLAR KURDU

Öte yandan İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına barikatlar kurdu. Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin bir kısmı kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı.

HASTANE SALDIRISINA PROTESTOLAR SÜRÜYOR

İsrail’in Çarşamba gecesi Baptist hastanesini vurması ve aralarında çocukların da olduğu 471 kişinin ölmesi sonrası başlayan protestolar da devam ediyor. Dün Lübnan, Ürdün, Batı Şeria’da halk sokaklara çıkarak İsrail’in vahşi saldırısını protesto etti.

NAMAZA YAŞ SINIRLAMASI

İsrail, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirdi. Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İsrail güçleri, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Harem-i Şerif’e girişine izin vermiyor.

KUDÜS’TE CUMA NAMAZINA SALDIRI

İsrail polisi geçtiğimiz hafta cuma namazı sonrasında Mescid-i Aksa camiin etrafında toplanan kalabalığa plastik mermili ve gaz bombalı müdahale etmişti. Savaşın başlamasından sonraki iki cuma günü de Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girmeleri engellenmeye başladı