İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler'de bir evde patlamanın yaşandığı sokakta incelemede bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

"5 yaralımız, 1 de vefatımız var"

Bahçelievler'de bir apartmanın 5. katındaki mutfak kısmında ilk belirlemelere göre doğal gaz kaynaklı bir patlama meydana geldiğini belirten Gül, "Bunun neticesinde de evde yaşayan kişilerden birisi vefat etti. Biri ağır, 3'ü de hafif yaralı olmak üzere toplamda da 4 yaralımız var. Ayrıca hafif bir yarası olup hastaneye gitmeyen de başka bir hemşehrimiz var. Yani özetle toplamda 5 yaralımız, 1 de vefatımız var." diye konuştu. 

Ölü sayısı 2'ye yükseldi!

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle patlamanın ardından çıkan yangının söndürüldüğünü aktaran Gül, belediye ve kaymakamlığın apartmanda yaşayan diğer aileleri tespit etmeye çalıştığını kaydetti.Vefat eden vatandaşa Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Gül, "Allah görünür görünmez büyük afetlerden milletimizi, devletimizi, şehrimizi korusun." dedi. Hasar alan binaların tahliye edildiğini bildiren Gül, bölgede yürütülecek çalışmalar için konuşmanın erken olduğunu söyledi.

İstanbul'daki sağanakla ilgili açıklama

Vali Gül, İstanbul'da etkili olan sağanakla ilgili bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

Ekrem Başgan çalışıyor! İşte İstanbul'un çözülemeyen sorunları Ekrem Başgan çalışıyor! İşte İstanbul'un çözülemeyen sorunları

"Bunu dün de uyardık, bugün de uyarıyoruz, İstanbul, yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Dolayısıyla da özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamaları, varsa araç ve benzeri taşınırlarını taşımaları, bodrumlarda kalmamaları, konaklamayla ilgili problemi olan vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını istirham ediyoruz. Çünkü geçmişte su bastıysa yine su basabilir. Bütün kurum ve kuruluşlar şu anda görevinin başında. Vatandaşlarımız da duyarlı olursa memnun oluruz. Şu ana kadar ufak su basmaları var, henüz daha yeni, arkadaşlarımız takip ediyor."