İstanbul'a kar yağışı için art arda uyarılar yapıldı. Son aylarda kurak giden havaların yağış görmemesi vatandaşları endişeye düşürmüş, barajlardaki su seviyesi kritik noktaların altına düşmüştü. Sonunda beklenen kar yağışı göründü.

İstanbul'da görülecek kar yağışı için İBB'ye bağlı Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM)'nden ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan peş peşe uyarılar yapıldı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE ZAMAN?

İstanbul'a kar yağışı ne zaman? diye soranlar, meteorolojik verilerden yağışların hafta sonu itibariyle başlayacağı bilgisini ediniyor. İstanbul'da özellikle pazar günü itibariyle etkisini yoğunlaştıracak kar yağışının önce karla karışık yağmur şeklinde başlayarak şiddetini artırması bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMANA KADAR ETKİLİ OLACAK?

Yapılan uyarılar ve meteorolojik verilerden yola çıkılarak İstanbul'da kar yağışının hafta sonu itibariyle başlayacağı ve perşembe gününe kadar etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL VALİSİ'NDEN 2 KRİTİK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden soğuk havalarla ilgili 2 kiritik paylaşımda bulundu.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Artçı sarsıntılar sürüyor Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem! Artçı sarsıntılar sürüyor

"SOKAKTA GÖRÜRSENİZ 112'Yİ ARAYIN"

Vali Yerlikaya paylaşımında, soğuk havadan olumsuz etkilenen evsiz ve sokakta kalan vatandaşlara barınma hizmeti sağlanacağını belirterek, "Kıymetli İstanbullular, şehrimizde bugün itibarıyla 618 evsiz, sokakta kalan hemşehrimizi otellerde misafir ediyoruz. Hava soğuk, lütfen sokakta kalan hemşehrilerimizi 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bildirelim." ifadelerine yer verdi.

SAAT VE TARİH VEREREK UYARDI: "DİKKATLİ OLALIM"

Vali Yerlikaya, bir sonraki paylaşımında, kentteki hava durumuna dair tahminlere yer vererek, "Kıymetli hemşehrilerim, 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre İstanbul'da cumartesi ve pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım. Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz." ifadelerini kullandı.