İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul'da İTO'ya bağlı olan fırınlarda 210 gram ekmeğin satış fiyatının halen 3 TL olduğu bilgisini açıkladı.

İTO'nun açıklamasında, basında geçen ve İstanbul'da ekmek fiyatının 5 TL olacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

İTO Başkanı Avdagiç, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Ankara'da Bakan Güler'le bir araya geldi ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesi Ankara'da Bakan Güler'le bir araya geldi

 "Azami Ekmek Fiyat Tarifesi'nin güncellenmesi için Ticaret Bakanlığımıza başvuru yapılmıştır. Bu başvuru süreci sonuçlanana kadar, İstanbul'da İTO'ya bağlı fırınlarda 210 gram ekmeğin satış fiyatı halen 3 TL'dir. Bunun dışında 'ekmeğe zam' haberlerine itibar edilmemesini önemle rica ederiz." 

FIRINCILAR FEDERASYONU'NDAN DA AÇIKLAMA: "5 LİRA ALGISI DOĞRU DEĞİL"

"İstanbul'da ekmek 5 lira oldu" iddiasının gerçeği yansıtmadığı konusunda İstanbul Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da açıklamada bulundu.

Balcı, ekmeğe zam iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek ülke genelinde ekmeğin kilogram fiyatının hala 20 TL olduğuna işaret etti.

İstanbul'da 3 ilçede yasal olmayan yoldan ekmeğin fiyatının 5 TL'ye çıkarıldığını ancak bu fiyatlandırmanın doğru bir fiyat olmadığını belirten Balcı, ekmekte 5 lira algısının oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Balcı bu algıyı doğru bulmadığını belirtti.

HALK EKMEK'E ZAM GELECEK Mİ?

"İstanbul'da ekmek 5 lira oldu" gelişmesi üzerine Halk Ekmek ile ilgili bir zam olup olmayacağı da merak edilmiş, halk ekmeğe zam gelecek mi soruları sorulmaya başlamıştı.

Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, konu hakkında açıklamada bulunarak 250 gram olan Halk Ekmek'i 2 liradan vatandaşlara ulaştırmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

Yüksek enflasyon oranlarından kaynaklı hayat pahalılığı için de ekmeğe gelen zam, vatandaşları zor durumda bırakırken son günlerde İstanbul'da ekmeğin 5 lira olacağı iddiası yaygınlık kazanmaya başlamıştı.