21 gün sonra Dünya'ya dönen Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, ailesiyle bir araya geldi. Sevinç çığlıkları ile karşılanan, anne ve babasıyla hasret gideren Gezeravcı adaptasyon sürecinde bir hafta gözlem altında tutulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle bir araya geldiği görüntüleri paylaştı.

OKYANUSA İNİŞ YAPTILAR

Türkiye'nin ilk astronotu olan Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, içinde bulundukları Dragon kapsülüyle birlikte dünyaya iniş yapmıştı. Gezeravcı ve beraberindeki astronotlar, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yapmasının ardından yer ekibi tarafından gemiye alınarak Houston'a getirildi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluşması

YAKINLARIYLA HASRET GİDERDİ

Burada dünyaya uyum süreci çerçevesinde dinlenmeye alınan Gezeravcı, ailesiyle bir araya geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından paylaşılan görüntülerde Gezeravcı'nın sevinç çığlıklarıyla karşılandığı, ailesi ve yakınlarıyla sarılarak hasret giderdiği görüldü.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluşması

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın ailesiyle buluşması

Bakan Kacır: Yerli ve milli özgün hibrit roketle aya ulaşacağız Bakan Kacır: Yerli ve milli özgün hibrit roketle aya ulaşacağız

1 HAFTA GÖZLEM ALTINDA TUTULACAK

Öte yandan; TÜBİTAK UZAY Proje Yöneticisi Ataş, Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüşüne ilişkin süreci değerlendirerek, "Astronotların standart olarak bir hafta gözlem altında tutulması ve adaptasyon sürecinin tamamlanması bekleniyor" dedi.

Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda yaptığı 13 bilimsel deney:

Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzayda yaptığı 13 bilimsel deney