Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan İBB çalışanlarının Saraçhane parkındaki basın açıklamasını Fatma Gül Eryıldız Şenyılmaz okudu. 

ABD’den İsrail'e destek mesajı: İran aleyhinde ve İsrail lehine bir dizi karar alacağız ABD’den İsrail'e destek mesajı: İran aleyhinde ve İsrail lehine bir dizi karar alacağız

SÜRESİZ OTURMA EYLEMİ

Evrensel'in haberine göre haksız olarak işten atıldıklarından bahseden Şenyılmaz, "Yakın zamanda güvenlik soruşturmaları bahane edilerek pek çok İBB çalışanı yasal hakları da gasbedilerek işten çıkarıldı. İçişleri Bakanının spekülatif açıklamalarıyla başlayan cadı avı, masumiyet karinesi gibi hukukun en temel ilkelerinin çiğnendiği korkunç bir boyut kazandı" dedi.

İBB'de fişlendiklerini ve bunun toplumdan dışlanmalarına neden olduğunu söyleyen Şenyılmaz, "Kod 42, 25 ve 2 gibi işçinin somut olarak hiç bir hak alamadığı kodlar ile işinden edilen işçiler olarak biz, İBB yönetiminin bu pervasız tutumunun karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz. 3 talebimiz karşılanana kadar, bugün 28 Temmuz 2022 Perşembe günü saat 12:00 itibari ile, İBB Saraçhane binası önünde süresiz oturma eylemine başladığımızı duyurmuş oluyoruz" diye konuştu. 

Şenyılmaz taleplerini ise şöyle sıraladı:

- Haksız uygulamalar nedeniyle yaşatılan mağduriyetler için İBB Başkanı Ekrem

- İmamoğlu'nun kamuoyu önünde özür dilemesi

- Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan bütün çalışanlar koşulsuz şartsız işe iade edilmesi

- İBB'deki hukuksuz işten çıkarmaların sona ermesi.