CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 31 Mart yerel seçimleri öncesi verdiği ''Hiç bir CHP’li belediyede işten çıkarma olmayacak.'' sözü tutulmadı.

31 Mart 2019'daki seçimler sonrasında, Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi birçok büyükşehirde parti değişikliği yaşanmasıyla birlikte bazı belediye yönetimlerinde çeşitli işten çıkarmalar da yaşandı. 

Daha önce Belediyelerde sözleşmeleri feshedilen personeller kendilerine kadro hakkı verilmemesine tepki gösteriyor. İşlerine geri dönmek isteyen belediye işçileri birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor. Yaşadıkları haksızlığı anlatan işten çıkarılan belediye işçileri ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Seçim öncesi bir kez daha seçim malzemesi olmak istemeyen işçiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek işlerine geri dönmek istediklerini belirtiyor.

İşten çıkartılan belediye işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan işten çıkartılan belediye işçileri mücadele etmeye devam ediyor.