İzmir'de DİSK'e bağlı Genel-İŞ üyesi İZENERJİ işçilerinin polis müdahalesi ile sonlanan TİS eylemine katılan 24 kişiye dava açıldı. Dava iddianamesinde sendika eyleminin kanuna aykırı olduğu iddia ediliyor. 

SENDİKA ÜYELİĞİNE İTİRAZ EDİLDİ

İzmir Büyüksehir Belediyesi'nin hizmet alım ihalesini alan ve yaklaşık 5060 çalışanı bulunan İzenerji işletmesinde sendika ile işveren arasında yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri öncesinde büyükşehir belediyesi, taşerondan kadroya geçen işçilerin sendika üyeliklerine itiraz etmişti. 

Sağlık-Sen MHRS için önerilerde bulundu Sağlık-Sen MHRS için önerilerde bulundu

İtirazı  protesto etmek ve TİS görüşmelerinin acilen başlatılması amacıyla Genel İş İzmir 2 Nolu Şube, 11 Ocak Cuma günü büyükşehir belediyesinin başkanlık girişinde eylem yapmak istemiş ve ancak polis eyleme müdahale etmişti. Müdahalenin duyulması üzerine Genel İş'in diğer şubeleri iş durdurarak büyükşehir önüne gelmişti. Temizlik işçileri çöp kamyonları ile Konak'a gelirken ESHOT şoförleri kontak kapattı.

İLK DURUŞMA 19 HAZİRAN'DA

Yapılan eylem sırasında gözaltına alınan ve ifadeye çağırılan 24 kişi hakkındaki soruşturma davaya döndü. Hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Eyleme katılanlar kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma ve görevi yaptırmamak için direnme ile suçlanıyor. 

İlk duruşma 19 Haziran Çarşamba 19 Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılacak. Eylem sırasında yaralandığını iddia eden 3 polis memuru da dosyada 3 şikayetçi olarak yer alıyor.
 

Editör: TE Bilişim