İzmir Bornova'da bir otelin inşaat alanında bulunan kule vincin bir bölümü devrildi. Feci kazada 5 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Yaralıların bulunduğu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

Kamil Tunca Caddesi'nde yapımı süren yaklaşık 25 katlı bir inşaatta kurulu vinç yıkıldı. Vinç operatörü olay yerinde hayatını kaybederken vinç parçaları işçilerin kaldığı konteynerin üzerine düştü.

Olayla ilgili açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Bornova ilçemizde bir inşaatta vinç yükseltme çalışması esnasında meydana gelen kazada maalesef 5 vatandaşımız vefat etmiştir. 2 de yaralımız vardır. Şehrimize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

İşçilerin kaldığı konteynerlerde UMKE, AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları devam ederken Vali Köşger, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, AFAD İl Müdürü Kartal Muhcı ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ da bölgede inceleme yapıyor.

TBMM, bazı kanun teklifleri için mesai yapacak TBMM, bazı kanun teklifleri için mesai yapacak

Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturma başlattığı, 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiği bildirildi.

İZMİR VALİSİ'NDEN SON AÇIKLAMA: VEFAT SAYISI 4

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, son açıklamasında olayda 4 işçinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Olayın bugün saat 17.35 sıralarında meydana geldiğini ifade eden Vali Köşger, “Bornova ilçesindeki inşaatta vinç yükseltme çalışmaları sırasında elim bir kaza meydana geldi. Bu kazada 2’si vinç operatörü 2’si de inşaat işçisi olmak üzere 4 vatandaşımızı kaybettik. Şu an 4 vefat eden vatandaşımızın olduğu kesin.

"2 VATANDAŞIMIZ KAYIP"

Vincin arka ağırlığı, işçi yatakhanesi olarak kullanılan konteynere düşmüş. Orada arama çalışmaları devam ediyor. Kayıp olduğu değerlendirilen 2 vatandaşımız daha var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Konteynerin üzerindeki enkaz kaldırılıyor. Umarım bundan sonra can kaybımız artmaz, vatandaşlarımıza sağ salim ulaşırız” diye konuştu.

SAVCI İNCELEMESİ

Olayla ilgili adli sürecin başladığını belirten Vali Köşger, “Savcımız sahada incelemelerini yapıyor. Her türlü kanuni, adli süreç yürütülecek. Bu olayda kimin kabahati varsa sonuna kadar gidilecek. Ülkemiz bir hukuk devleti. Kimin suçu, ihmali, kusuru varsa sonuna kadar adli süreç işetilip hak ettiği cezayı alacak” ifadesini kullandı.