Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasına çarpıcı bir yorum geldi.

Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırarak  NATO ve Avrupa Birliği'ni bölmek olduğunu iddia etti. Verdiği röportajda,  NATO'nun ve Avrupa Birliği'nin bu işgale karşı tutumunu değerlendiren Biden, ''İki seçeneğiniz var. 3. Dünya Savaşı başlatmak'' açıklamasında bulundu.

''İki seçeneğiniz var. 3. Dünya Savaşı başlatmak''

ABD Başkanı Joe Biden, Brian Tyler Cohen ile yaptığı röportajda, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasına ve Rusya'ya uygulanan yaptırımlara dair değerlendirmelerde bulundu. 

Biden, "En başından beri amacım tüm NATO'yu ve Avrupa Birliği'ni aynı tarafta tutmayı sağlamaktı. Çünkü Putin NATO'yu bölebileceğini ve kullanabileceği büyük bir açıklık yaratabileceğini düşünüyordu. Bu gerçekleşmedi" dedi.

Joe Biden, "İki seçeneğiniz var. 3. Dünya Savaşı başlatmak, Rusya'yla fiziksel olarak savaşa girmek. İkincisi ise uluslararası hukuka böylesine aykırı davranan bir ülkenin bunu yaptığı için ağır bedel ödemesini sağlamak"açıklamasında bulundu.

Rusya'ya uygulanan yaptırımların tarihin en geniş yaptırımları olduğunu söyleyen Biden, Putin'in hem kısa hem de uzun vadede ağır bedel ödeyeceği öngörüsünde de bulundu.

Zonguldak'ta sahilde kadın cesedi bulundu Zonguldak'ta sahilde kadın cesedi bulundu

İlginizi çekebilir