Staj ve çıraklık sigortası yaptıran vatandaşların emeklilik sorunu çözüme kavuşturulamadı. EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle birlikte birçok vatandaş emekli olma hakkı kazanırken, staj ve çıraklık sigortası mağdurları bu haktan mahrum kaldı. Çalışma hayatına erken yaşta başlayan staj ve çıraklık mağdurları, emeklilikte başlangıç sayılması gereken sigortalarının sayılmamasından dolayı mağdur olduklarını ifade ediyor.

Kabine Toplantısı'nda staj ve çıraklık mağdurları konuşulmadı!

Staj ve çıraklık yapan vatandaşlar, geçmişte kendilerine verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Emeklilik sisteminde adaletsizlik olduğunu savunan staj ve çıraklık mağdurları, uzun yıllar çalıştıkları halde emekli olamadıklarını belirtiyor. Emeklilik haklarının ellerinden alındığını düşünen mağdurlar, kendileri için bir düzenleme yapılmasını bekliyor. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden biri oldu. Emekli olamadıkları için iş bulmakta zorlanan staj ve çıraklık mağdurları, geçim sıkıntısı yaşıyor. İlk Torba Yasa'da kendilerine yer verilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, 2.Torba Yasa ve Kabine Toplantıları'ndan umutlu. Ancak son Kabine Toplantısı'nda staj ve çıraklık mağdurlarının sorunu gündeme gelmedi.

Staj ve çıraklık mağdurları yetkililere sesleniyor!

Staj ve çıraklık sigortası nedeniyle mağdur olan vatandaşlar çeşitli mecrilerle seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu bu mağduriyete ilişkin resmi hesabından paylaşım yaptı. paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişten günümüze, çoğu uzmanın bile bilmediği kısa vadeli sigorta varmış. Devlet tarafından işletmelere çalışmak üzere gönderildiğimizde, 'hem çalışıp hem de hiç bir geçerliliği olmayan yarım sigortanın yapılması hak kaybımıza ve yıllarımızı kaybetmemize sebep olmuştur'. Çalıştığımız halde, tam sigorta yapılmaması bir haksızlıktır. Devletimize yakışan bu haksızlığı düzeltmesidir. E-Devlet’ de yazan ilk işe giriş tarihimiz uzun vade sigorta başlangıcı sayılmalıdır."

SÇSM Federasyonu Kurucu Başkanı Murat Bal da konuya dair yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Fiili olarak çalıştığımız halde, tam sigorta yapılmaması bir haksızlıktır. Devletimize yakışan bu haksızlığı düzeltmesidir. E-Devlet’de yazan ilk işe giriş tarihimiz uzun vade sigorta başlangıcı sayılmalıdır."

Bakan Bolat: Bayram tatili nedeniyle ihracatta artış sınırlı oldu Bakan Bolat: Bayram tatili nedeniyle ihracatta artış sınırlı oldu