Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

Kurallarına uymadıkları için ehliyetlerine el konulan mağdurlar Twitter'ı salladı.

Geçinini şoförlük yaparak kazanan vatandaşların ehliyetleri ellerinden alındı. Yıllardır evlerine ekmek götüremiyorlar. 

Af bekleyen ve sürücü belgesine el konulan birçok kişi, konuyu sosyal medyaya taşıdı. Özellikle Twitter’da binlerce kişi, ehliyet affının gelmesi için tweet atarak görüşlerini paylaştı. Yaklaşık 10. 3 B tweet atılarak kısa sürede gündemde kalmayı başardılar. 

TBMM'de ehliyet affı çağrısı geldi

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM'de yaptığı son dakika açıklamasında ehliyet affına değindi. Gürer açıklamasında ehliyet affı bekleyen 1 milyona yakın kişinin olduğunu , bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğini söyledi.

"1 milyona yakın ehliyet affı bekleyen var. İnsan canına kastetmemiş, herhangi bir kişiyi yaralamamış, bir hata nedeniyle ehliyetine el konanlar tekrarlanmamak üzere ehliyet affı istiyor." diyerek mecliste açıklama yapan Gürer, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Şoförlük mesleği olan, ekonomik krizde sıkıntıya düşen, evine ekmek götüremeyenler için ehliyet affı gelmelidir. Tüm siyasi partilerde ehliyet affından yana olduğunu açıklayan milletvekillerimiz oldu. Kanun teklifi de verdim, bu konuda kanun teklifim de getirilebilir ya da partiler ortaklaşa ehliyet affını Meclise getirebilirler, bu sayede ehliyet affı bekleyen binlerce insanın da sorununa derman oluruz. Torba geliyor, torbada stajyerler için, emeklilikte yaşa takılanlar için, taşeronlar için intibak düzenlemesi için aylık bağlama oranı düzenlemesiyle ilgili herhangi bir madde bulunmuyor."