Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15:30'da  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda gündem maddelerinin İsrail-Filistin gerilimi, terörle mücadele, emekli ve memura verilecek olan müjde olması bekleniyor. 

Kademeli emeklilik, Bağ-Kur ve staj mağdurlarına müjde gelecek mi?

Ak Parti 4. Olağanüstü Kongeresi'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk Kabine Toplantısı sonrasında emekli ve memura müjde vereceklerini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından uzun süredir maaşlarına zam bekleyen memur ve emekliler, emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını bekleyen kademeli emeklilik, Bağ-Kur, staj ve çıraklık mağdurları müjdeli haber için gözünü Kabine Toplantısı'na çevirdi. 

TBMM Genel Kurulunda, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından EYT yasası çıktı. Ancak yasa kapsamında 1999 sonrası emeklilik, Bağ-Kur tescil,ihya ve prim, staj ve çıraklık olmaması nedeniyle emeklilik mağduriyeti devam ediyor. 

Emeklilikte Adalet Derneği'nden büyük İstanbul mitingine çağrı! Emeklilikte Adalet Derneği'nden büyük İstanbul mitingine çağrı!

1999 sonrası EYT mağdurları kademeli emeklilik istiyor!

EYT yasasının 8 Eylül 1999 sonrasını kapsamaması bir kesimin 2000 sonrası SGK mağdurlarının emekliliklerinin 17 yıl uzamasına neden oldu. Birkaç günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına tepki göstererek kademeli emeklilik sisteminin gelmesini istiyor. Kademeli emeklilik sistemiyle aynı prim günü ve yaş şartını karşıladıkları kişilerle aynı zamanda emekli olmak isteyen 2000 sonrası SGK'lılar emeklilik sistemindeki adaletsizliklerin giderilmesini istiyor. 

MSB duyurdu: Suriye'de 7 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: Suriye'de 7 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Resim

Bağ-Kur mağdurları tescil ve primin çözüme kavuşturulmasını istiyor!

Geriye dönük tescil hakkı verilmemesi nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur tescil mağdurları maddi ve manevi sıkıntılar yaşıyor. Belirli bir yaşın üstünde olmaları nedeniyle çalışmakta zorlanan ve uzun yıllar süren çalışma hayatlarının ardından en temel hakları olan emeklilik hakkına kavuşmak isteyen Bağ-Kur'lular yaşadıkları bu durumu adaletsizlik olarak nitelendiriyor. 

Tescil affı, ihya ve yasada düzenleme isteyen Bağ-Kur mağdurlarının yaşadığı sıkıntılar günden güne artıyor. Emeklilikte adil bir sistem olmasını isteyen Bağ-Kur mağdurları yapılan bu ayrımcılığa karşı çıkarken emekli olmak için çok daha uzun süre bekleyecek olmalarına da tepki gösteriyor. Prim ve yaş şartını yerine getiren Bağ-Kur mağdurları aynı şartları yerine getirdikleri kişilerin aksine tescil ve ihya sorunu nedeniyle emekli olamıyor. 

Mikrofon Bağ-Kur mağdurlarında: Hakkımızı yiyenlerin bahçelerinde çiçekler solsun! Mikrofon Bağ-Kur mağdurlarında: Hakkımızı yiyenlerin bahçelerinde çiçekler solsun!

2000 yılı öncesi sigortalılık hakları iade edilerek mükellefiyet başlangıç tarihleri itibarıyla kuruma tescil imkanı verilmesini talep eden Bağ-Kur tescil, ihya ve prim mağdurları sosyal medyadan yetkililere seslenmeye devam ederek torba yasasında kendilerine de yer verilmesini ve yaşadıkları bu mağduriyetin son bulmasını bekliyorlar. 

Besicilere 'sahte para' uyarısı

Staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının başlangıç sayılmasını istiyor!

Mevcut ekonomik şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamıyor. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Torba Yasa'yı bekliyor: Hakkımı istiyorum! Antalya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Torba Yasa'yı bekliyor: Hakkımı istiyorum!

Çalışma günlerini belgeli bir şekilde kanıtlayan staj ve çıraklık mağdurları dönemin değişmesiyle tüm haklarını bir anda kaybetti. Emeklilik şartlarını doldurmalarına rağmen sigortalarının başlangıç sayılmaması nedeniyle emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları bir an önce emeklilik hakkına kavuşmak isterken gözünü kulağını yetkililerden yapılacak açıklama çevirdi.