2023-2024 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmeleri maratonu bütün hızıyla devam ederken, partilerden art arda kademeli emeklilik mağdurlarına dstek gelmeye devam ediyor.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

EMADDER: Daha adil ve vicdani olan kademeli bir geçiş istiyoruz - Net Haber  Ajansı

Ememklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından 1 gün geç SGK kaydı ile 17 yıl emekliliği kaçıran 2000 sonrası SGK'lılara yönelik art arda partiler ve milletvekillerince kanun teklifleri ve soru önergeleri sunularak Meclis ile temaslar hızlandırıldı. 

Emeklilikte Adalet Derneği adalet arayışı

 Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girişleri 1 gün geç olan vatandaşların 17 yıl geç emekli olması toplumsal adaletsizliğe sebep olurken meydanlarda haklarını aramalarına rağmen söz konusu mağduriyetlerine ilişkin çalışma başlatılmaması kademeli emeklilik mağdurlarının tepkisine sebep oldu.

EMADDER'den büyük İstanbul mitingi: Mezarda emekliliğe hayır! - Söz Bursa

KADEMELİ EMEKLİLİK MAĞDURLARINDAN CUMHURBAŞKANLIĞINA ÇAĞRI

Ememklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'nin ardından 1 gün geç SGK kaydı ile 17 yıl emekliliği kaçıran 2000 sonrası SGK'lılar Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a çağrıda bulundu.

Çalışan emeklilere 5 bin TL'de son gelişme: Meclis kararı belli oldu Çalışan emeklilere 5 bin TL'de son gelişme: Meclis kararı belli oldu

Kendilerinden daha küçük olanların 17-20 yıl daha erken olduğunu belirten mağdurlar,

Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bir yılını geride bıraktı

'' Hasan Bey 8 Eylül 1999 Sonrası SGK’lılar Olarak Devletimizden Talebimizdir, EYT düzenlemesiyle akran ve hatta daha küçük yaştaki ve bizlerden düşük prim gün sayısına sahip kardeşlerimiz 8 Eylül 1999 öncesi SGK girişi var diye bizlerden 17-20 yıl daha erken emekli oldular.

Üçüncü Yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Siyaset Nebi Miş | Kriter  Dergi

Bu düzenleme iş barışını bozmuş, adalet duygusunu sarsmış ve vatandaşlar arasında ciddi bir ayırım yaratmıştır. Bu güne kadar birçok toplumsal haksızlıklarla ilgili düzenlemeler yapan Akparti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in bu konuyu incelemesini istirham ediyoruz. Güncel SGK verileriyle yaptığımız çalışmada bu adaletsizliğin her yıla yayılacak şekilde yıllık toplam SGK’lıların %2si kadar emekli verilerek çözülebileceğini görüyoruz. Sizlerden ricamız milyonlarca vatandaşımızın beklentisi olan bu konunun çözümü noktasında bizlerin sesini duymanızdır.

Perspektif: Türkiye'nin Yeni Yönetim Modeli ve Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı |  Siyaset | SETA

VERİLEN KANUN TEKLİFLERİNDEN NE YANIT GELECEK?

Bilindiği üzere 1 güne 17 yıl emekliliği kaçıranlar için Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından kanun teklifi verilmişti. Milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulan dosyada Erbakan, verdiği sözü tuttuğunu belirtmişti.

MECLİS TV CANLI İZLE | TBMM TV nasıl izlenir? Bütçe görüşmeleri ne zaman  bitecek? Kaç gün sürecek?

Diğer yandan Demokrat Parti'den de Meclis'e kanun teklifi verildi. 2000 sonrası SGK girişi olan ve hak kaybına uğrayan kişilere yönelik Cemal Enginyurt, Haydar Altınbaş ve M. Salih Uzun'un imzalarıyla Meclis'in onayına sunulmuştu.

KADEMELİ EMEKLİLİĞE ART ARDA MECLİS'TE DESTEK!

Meclis'te bütçe komisyonu maratonu bütün hızıyla devam ederken partilerin milletvekilleri tarafından Melis'te kademeli emeklilik mağdurlarına destek gelmeye devam diyor. Gelecek Partisi 28. Dönem İstanbul Milletvekili Doğan Demir Meclis'te yaptığı açıklama ile Kademeli emeklilik mağdurlarına destek verdi.

Doğan Demir

Yapılan emeklilik düzenlemesinde büyük adaletsizlikler olduğunu belirten Demir, ''Son yapılan emeklilik düzenlemelerinden sonra ciddi adaletsizlikler ortaya çıktı 1 gün önce sigorta girişi olan emekli olurken 1 gün sonra sigorta girişi olan insanı 17 yıl daha çalışmaya mahkûm ettiniz. Vatandaşlarımızın Kademeli Emeklilik çağrılarını duymak zorundasınız. Staj ve çıraklık mağdurları var. Stajı ve çıraklığı iş gününden saymadılar yüz binlerce insanımız mağdur oldu. Staj ve çıraklık süreleri çalışma hayatına dahil edilmeli ve emeklilik için referans alınmalıdır.'' şeklinde yapmış olduğu açıklama ile destek verdi.