Taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Kadro bekleyen taşeron işçiler seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron işçiler kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Şehir hastanelerinde çalışan taşeronlar kadro istiyor!

Kadro bekleyen şehir hastanelerinde çalışan taşeron işçiler seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Ancak şehir hastanelerinin statüsünün  özel sektöre daha yakın olması buralarda taşeron olarak çalışan personellerin kadro umudunu yitirmesine neden oluyor.

detail-photo-fancybox-0

Hastane bilgi işlem personelleri kadro istiyor!

696 KHK'nın 83. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

'Hizmet alım sözleşmesi kapsamında niteliği birbirinden farklı hizmet türlerinin bulunması halinde personel çalıştırılmasına dayalı olup olmama yönünden yapılacak değerlendirme her hizmet türü için ayrı ayrı yapılır. Danışmanlık hizmetleri, hastane bilgi yönetim sistemi hizmetleri ve çağrı merkezi hizmetlerine ilişkin alımlar personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmez.'

Bu hüküm nedeniyle, 2018 yılında binlerce hastane bilgi işlem personeli kadro kapsamından çıkarıldı. Uzun zamandır kadroya geçmek isteyen hastane bilgi işlem personellerinin mağduriyeti devam ediyor. Taşerona kadro konusu tekrar gündeme gelmişken hastane bilgi işlem personelleri de kadro uygulamasından yararlanmak istiyor.

detail-photo-fancybox-1

Taşeron belediye şirket işçileri kadro talebinde kararlı!

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler, artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak verilmesini ve yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar. 

4D statüsünde kadroya geçmek istediklerini belirterek sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor.

ASM Grup Elemanları kadroya geçmek istiyor!

Sayıları yaklaşık 20 bin kişi olan ve uzun zamandır özlük hakları ve sağlık çalışanı sıfatıyla anılmak isteyen ASM Grup Elemanları eşit işe eşit maaş, eşit özlük hakkı talep ediyor. Twitter'da sık sık etkinlik düzenleyen ASM grup elemanları, kadro sözünün tutulmasını ve sağlık çalışanlarına uygun haklara sahip olmayı bekliyor.

VAKIFBANK güvenlikleri kadro istiyor!

Ziraat bankası ve Halkbank güvenlikleri kadro aldı Vakıfbank güvenlikleri taşeron çalışıyor kamu bankalarımda ayrım yapılıyor. 1250 güvenlik görevlisi kadro alamadı.

detail-photo-fancybox-2

Kamu çağrı merkezi çalışanları kadro istiyor!

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden kamu çağrı merkezi çalışanları yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ediyor.

Alo 136 ve 189 hatları 2017 yılında kadroya geçirilirken, Alo 182 (MHRS), Alo 184 (SABİM),  ALO 199 (Vatandaş Etkileşim Merkezi), 4440632 (Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi) gibi kamu çağrı merkezi çalışanları kadro dışı bırakıldı. Çalışanlar her ihale döneminde işsiz kalma korkusu yaşıyor.

Kiralık araç şoförleri kadroya geçmeyi talep ediyor!

Kiralık araç şoförlerinin taşerona kadro kapsamında yer almaması vatandaşların tepkilerine yol açtı. Sosyal medyada tepki göstererek yetkililere seslenen kiralık araç şoförleri kadroya geçmek istiyor.

detail-photo-fancybox-3

Şeker fabrikaları taşeron işçileri kadro istiyor!

Şeker fabrikalarında yıllardır geçici işçi statüsünde çalışan taşeron işçilerin sayısı neredeyse kadrolu işçilerden fazla. Eşit işe eşit hak ve eşit maaş isteyen şeker fabrikası taşeron işçileri yetkililere seslenerek kadro hakkı istiyor. 

detail-photo-fancybox-4

PTT taşeron işçileri kadro istiyor!

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden PTT taşeron işçileri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla da mücadele ediyor.

Binlerce PTT emekçisi seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan PTT emekçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.

detail-photo-fancybox-5

Taşeron itfaiyeciler kadro bekliyor!

Taşeron itfaiyeciler uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen taşeron itfaiyeciler  artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro bekliyorlar.

Bu işçilerin yanında taşerona bağlı çalışan birçok alandan işçi kadro için mücadele ediyor. Sosyal medyada bir araya gelen taşeron işçiler taşeronlara ayrımsız kadro verilmesi için yetkililere sesleniyor.

detail-photo-fancybox-6

KİT taşeron işçileri kadro bekliyor!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'lerde çalışan taşeron işçiler defalarca kez kadro istediklerini belirterek sosyal medyada etkinlik düzenliyorlar. İşçiler kadroya geçmek istediklerini her geçen gün daha yüksek sesle haykırsalar da yetkililerden konuya ilişkin ses çıkmıyor. 

KİT taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Kadroya geçmeleri hakkında söz verilen KİT işçileri bir an önce kadroya alınarak kazanılmış haklarına kavuşmayı bekliyor. Etkinlikler, basın açıklamalarında bulunan ve birçok siyasetçiye ziyarette bulunarak taleplerini ileten KİT taşeron işçileri sosyal medyayı da aktif olarak kullanıyor.

Belediye şirket işçileri kadro bekliyor!

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler, artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak verilmesini ve yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekliyorlar. 

Kadro bekleyen 550 bini aşkın taşeron belediye şirket işçisi seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron belediye şirket işçileri kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Kadro bekleyen taşeron belediye şirket işçileri kadro verilmesinin seçimlerde kullanacakları oy üzerinde çok etkisi olduğunu belirtirken yaklaşan seçimde taşeron belediye şirket işçileri ve ailelerinin kullacağı oyların büyük bir önem teşkil ettiği bir kez daha gözler önüne serildi. 

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

TYP işçileri kadro ve süreklilik bekliyor!

Toplum Yararına Programlar kapsamında çalışanlar 9 aylık bir program dahilinde görev alıyorlar. Bu programa katılanlar yılda 9 ay çalışabiliyor. Ardından 3 ay bekleme süresinden sonra tekrar programa katılabiliyor. Katılımcı TYP’de en fazla 24 ay görev alabiliyor.

İşsizliğin yoğun olduğu zamanlarda işsizlerin doğrudan ya da yüklenici yoluyla belirli süre ile istihdam edilmesini sağlayan Toplum Yararına Programlar ( TYP ) hem işsizler için geçici de olsa bir iş kapısı olmuşken hem de işverenler  açısından destek iş gücü oluşturmaktadır.

Bu süreç içerisinde beraber çalıştıkları iş arkadaşlarından bir farkları olmadığını dile getiren TYP’li çalışanlar gerek sosyal medya gerekse diğer mecralarda kadro için seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Sürekli çalışma hakkı ve güvence isteyen TYP’liler MEB'e bağlı temizlik ve güvenlik işlerinde çalışıyorlar. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TYP işçilerinin kadroya geçmesi konusunda olumsuz açıklamalarda bulundu. Olumsuz açıklamalara rağmen seçim öncesi kadroya geçmek isteyen TYP işçileri Twitter ve sosyal medya platformları üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Kadro ve süreklilik isteyen TYP işçileri çalıştıkları yerde geçici ve dönemsel işçi değil de kalıcı işçi olmayı talep ediyorlar. 

Kadro ve süreklilik bekleyen TYP işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ederken Meclis'in tatile girmesiyle bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.

Taşeron yemekhane personelleri kadro istiyor!

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden taşeron yemekhane personelleri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla ve depremin ardından KYK yurtlarında yaşanan değişiklikle işsizlikle de mücadele ediyor.

Orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri işçileri kadro bekliyor!

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri sözleşmeli çalışanları yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekliyor. Kadro bekleyen orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri sözleşmeli çalışanları seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan orduevleri, polisevleri, öğretmenevleri sözleşmeli çalışanları kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Taşeron şoförler kadroya geçmek istiyor!

Kadro bekleyen taşeron şoförler seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron şoförler kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor.

İktidar 'sorunu çözdük' derken ÇAYKUR 1365 sezonluk çalışan ilanına çıktı

ÇAYKUR çalışanları kadro talep ediyor!

Mevsimlik Çaykur işçileri uzun süredir kadroya alınmak istiyor. Eşit işe eşit hak ve eşit maaş isteyen Çaykur çalışanları yetkililere seslenerek kadro sözünün tutulmasını bekliyor. Uzun süren hak mücadelelerinin sonucunun seçim sonrasına kalmasını istemeyen ÇAYKUR işçileri yetkililere seslenerek kadro mağduriyetinin çözülmesini istiyor. ÇAYKUR işçileri amasız, fakatsız güvenceli, kadrolu çalışma hakkı istiyor. Mevcut ekonomik durumda geçici işçi olarak çok fazla sıkıntı yaşayan ÇAYKUR işçileri eşit işe eşit maaş ve eşit hak isteyerek işçiler arasında yaşanan bu ayrımcılığın son bulmasını talep ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in geçici işçilerle ilgili düzenlemeyi Meclise gönderdiklerini açıklamasıyla  beklenti içine giren Çaykur işçileri kadro sırasının kendilerine gelmesine bekliyor. 

Çaykur’da çalışan yaklaşık 10 bin mevsimlik işçinin hayallerini süsleyen kadro talebinin şartlı olarak gerçekleştirileceği, mevsimlik ve geçici işçilerin beklentilerini karşılamayacağı iddia edildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nden zam açıklaması

KGM müşavirleri kadroya geçmeyi istiyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan müşavirler uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen müşavir çalışanlar artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro bekliyorlar.

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Orman işçileri evlerinden kilometrelerce uzakta ekmeğini kazanıyor

Orman işçileri kadro bekliyor!

Geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili kanun tasarısı Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı’nca Türkiye Büyük Millet Meclisi gönderildi. Ancak kamuoyunda dolaşan bilgilere göre çalışma sürelerinin 11 Ay 29 gün olduğu ifade edilmektedir.  Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 15 bin işçi kadroya geçmek için yetkililere seslenmeye devam ediyor. Öz Orman-İş Sendikası da konunun takipçisi olduklarını belirterek mücadelelerinin devam ettiğini duyurdu

Geçici işçi statüsünde çalışan işçiler eşit işe eşit maaş ve eşit hak istediklerini belirterek kadroya geçmek istiyorlar. 

ZABITA MEMURU ALIM SONUÇLARI İLANI - Esenler Belediyesi

Belediye şirket işçisi zabıtalar 657 memur kadrosuna geçmek istiyor!

Kadro bekleyen belediye şirket işçisi zabıtalar seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.

Birçok mecrada yetkililere seslenen  belediye şirket işçisi zabıtalar eşit işe eşit hak ve eşit maaş ile çalışmayı talep ediyor.

Belediye şirket işçisi zabıtalar, maddi ve manevi olarak şirket zabıtasının çalışma sorunlarını şu şekilde sıralıyor: 

''Belediyenin yasaklamış olduğu kararları uyguladığımız için halk tarafından tepkiyle karşılanmaktayız. Çalıştığımız yerde bu konuda yasal hiçbir güvencemiz ve çalışma şartlarımızın düzeni olmadığından bu durumlara bağlı sorunlar yaşamaktayız. Belediyelerin toplumda siyasal bir kurum olarak görülmesi ve zabıtanın yaptırımının ciddiye alınmaması neticesinde, toplum tarafından ciddiye alınmama, küçümsenme ve takdir edilmeme gibi durumlar yaşanmaktayız. Bunun dışında ise çalıştığımız kurumda dahi çalışma şartlarımızı iyileştirme ve çalıştığımız yerde mesleki olarak yükselme şansımız olmamaktadır. 7/24 saat esaslı çalışan, riskli ve tehlikeli görevler ifa eden, fiziki ve zihnen yoğun çalışma yapan ve sürekli tehlike altında olan, belediyenin kanun, nizam ve yasaklarına aykırı davranan kişilerle karşı karşıya gelen ve çoğu kez sözlü ve fiili
saldırılara uğrayan Belediye Şirket İşçisi Zabıta Yardımcı Personelleri belediyede çalışan diğer personellere oranla fiziki ve ruhsal olarak daha fazla yıpranmaktadır. Bizler Belediye Şirket İşçisi Zabıta Destek Personelleri veya taşeron işçi zabıta personelleri olmak istemiyoruz. Yasal mevzuat çerçevesinde tanımlanmış yasal çerçevede çalışan 657 tabi devlet memuru olmak istiyoruz.''

TİGEM taşeron işçileri kadro bekliyor!

Eski adıyla Devlet Üretme Çiftlikleri, günümüzdeki adıyla TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) işyerlerinde çalışan taşeron işçileri kadroya geçmek istiyor.

Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden TİGEM taşeron işçileri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla da mücadele ediyor. Aynı işi yaptıkları kişilerle eşit şartlara sahip olmayı isteyen TİGEM taşeron işçileri kadroya geçerek özlük haklarında ve maaşlarında iyileştirilme yapılmasını talep ediyor.

PIKTES öğretmenleri kadro bekliyor!

Geçici Koruma Altındaki çocukların eğitimleri için oluşturulan “Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES)” öğretmenleri uzun zamandır kadroya geçmek için mücadele ediyor. 

Sayıları 3 bin 200 civarında olan PIKTES öğretmenleri, meslektaşlarına göre çalışma şartlarında farklılıklar olduğunu, ek ders ve nöbet ücreti alamadıklarını, aynı zamanda kurs açamadıklarını ve sınavlarda kendilerine görev verilmediğini belirtiyor.

Yaptıkları işin kadrolu öğretmenlerle aynı olduğunu söyleyen PIKTES öğretmenleri, proje kapsamında oldukları için kadro konusunun dışında tutulmalarına tepki gösterirken, aynı işi yaptıkları diğer öğretmenler ile aynı statüde öğretmen memur kadrosuna geçmeyi talep ediyor.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü 2021 Taban Puanları ve Başarı  Sıralamaları

Elektrik Elektronik Mühendisleri kadro istiyor!

Her yıl artarak mezun veren elektrik elektronik mühendisliği fakülteleri, geçtiğimiz yıl 10 bin mezun vermesine rağmen sadece 105 atama yapıldı. Mezun sayısının karşısındaki bu atama uzun zamandır atama bekleyen elektrik elektronik mühendislerinin tepkisini çekti.

Yıllarca alanlarında eğitim alan elektrik elektronik mühendisleri hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca KPSS ve atanma stresiyle mücadele etmek zorunda kalmak istemiyor. Fakülte ve mezun sayısına göre atama yapılmasını talep eden elektrik elektronik mühendisleri mesleklerini icra etmek için uzun süre beklemek istemiyor. 

Kamuda kadro açılmasını ve istihdam sağlanmasını isteyen elektrik elektronik mühendisleri birçok mecrada yetkililere sesleniyor. Elektrik elektronik mühendisleri kendilerine istihdam alanı yaratılabilecek birçok kurum ve kuruluş olduğunu belirterek kadro istiyorlar.

Staj ve istihdam olanaklarının artırılmasına yönelik yapılan önerilerden bazıları şöyle:

  • Mezuniyet öncesi staj olanakları artırılmalıdır.
  • Kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti yapan özelleştirilmiş kurumlar ve mühendis sayısı belli bir sayıya ulaşmış şirketlerin bünyelerinde her yıl zorunlu olarak bir sayıda stajyer bulundurulması sağlanmalıdır.
  • Bu stajyerlerin SGK primleri ve maaşları devlet tarafından yatırılmalıdır.
  • Kamu kuruluşları, kamu hizmeti yapan özelleştirilmiş kurumlar ile mühendis çalışan sayısı yüksek şirketlere yeni mezun mühendis istihdamı zorunlu hale getirilmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı 4538 personel alacak

Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri kadroya geçmek istiyor!

Sayıları 25 bini bulan fahri Kur’an kursu hocaları kendilerine verilen kadro sözünün bir an önce tutulmasını ve seçimden önce yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istiyor. 

Kadrolu hocalarla aynı görevi yapmalarına rağmen kadrolu hocalardan yüzde 70-80 oranında daha az maaş alan ve sigortaları da ayda sadece 10-13 gün olarak yatırılmakta olan Diyanet fahri Kur’an kursu öğreticileri yaşadıkları bu haksızlığın bir an önce giderilmesini ve kadroya geçmeyi talep ederek yetkililere sesleniyor. 

Fahri Kuran kursu öğreticileri, görev yerleri değişmemesine rağmen iki yılda bir sınav ve mülakata girmeleri, yetersiz maaşlar ve işsizlik ücreti alamamaları, diğer Kur-an kursu öğreticileriyle eşit haklara sahip olmamalarından şikayetçi olarak uzun süredir kadroya alınmak için yetkililere sesleniyorlar. 

Aşçı Kıyafetlerinde Olması Gereken Özellikler

Kamu aşçıları eğitim durumlarına göre kadro talep ediyor!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan aşçılar aldıkları eğitim, bilgi ve tecrübeleri dikkate alınmadan vasıfsız eleman olarak değerlendirilmelerine karşı çıkarken hakları için mücadele etmeye devam ediyorlar. 

1965 yılında yapılan devlet memurları kanununun 3 maddesinde sınıflandırmanın meslek ve niteliklere göre yapılacağı açık bir şekilde ortaya konulmuş, Milli eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kurumunun teknik bir meslek olduğu kabul görmüşken haklarına kavuşamamış olmalarına tepki gösteriyorlar. 

Kamu aşçıları, aldıkları eğitimlere göre görev tanımları olmasını, kadroya geçmeyi ve çalışma şartlarında iyileştirilme yapılmasını talep ediyor.

Çok ağır şartlarda, mobing altında, görev tanımı olmadan çalışmakta olan kamu aşçıları görev tanımları olmasını ve eğitim durumlarına göre statü değişikliği yapılmasını ve yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılmasını istiyor.

Depremin vurduğu illerde görev yapan özel sektör öğretmenleri kadro istiyor!

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülke olarak yaraları sarmak için seferber olmuşken depremin bıraktığı maddi ve manevi enkazın etkileri devam ediyor.

Depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da ise hayat normale dönmüş değil. Bu dört ilde eğitime ara verilmişken çadır, besin ve su gibi temel ihtiyaçlar da devam ediyor. 

Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’da görev alan özel sektör öğretmenleri bulundukları ağır koşullar nedeniyle KPSS'siz kadro verilmesini talep ediyor.

Asrın yağması Türk Telekom

Türk Telekom taşeron firma çalışanları kadro istiyor!

Türk Telekom taşeron firma çalışanları yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Türk Telekom’da çalışan taşeron işçilerin geçim sıkıntısının yanı sıra yoğun tempoda çalışmaktan şikâyetçi olduklarını, geç saatlere kadar çalıştırıldıklarını ancak emeklerinin karşılığını bir türlü alamadıklarını belirtiyorlar.

Son aylarda yüksek enflasyon karşısında temel gıda ürünlerini bile almakta gücük çeken, faturalarını ödemekte zorlanan işçiler, ülkenin dört bir yanında iş bırakarak, grev yaparak ücretlerine ek zam yapılmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve kadroya alınmayı talep ediyor. Aynı işi yaptıkları kişilerle eşit maaş ve eşit haklara sahip olmak isteyen Türk Telekom taşeron firma çalışanları bir an önce yaşanan bu haksızlığın bitmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

MEB engelli öğretmen ataması ne zaman? Engelli öğretmen atama tarihi 2023!  - Eğitim Haberleri

Binlerce ücretli öğretmen kadro bekliyor!

Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor. Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini tam hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara dahip olmaya tepki gösteriyor.

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Pes etmeden birçok mecradan yetkililere seslenen ücretli öğretmenler basın açıklamalarında bulunuyor, Twitter'da etkinlik düzenleyerek yetkililere sesleniyor.

PIKTES taşeron işçileri kadro istiyor!

Suriye'deki savaş nedeniyle Türkiye'ye göç etmek zorunda kalan ailelerin çocuklarını Türk Eğitim Sistemine entegre etme amacıyla hayata geçirilen PIKTES projesinde çalışan on binlerce taşeron işçi kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda görev alan işçiler eşit işe eşit hak ve eşit maaş verilmesini talep ederek çalışma şartlarında düzenleme ve iyileştirilme yapılmasını istiyor.

PIKTES taşeron işçileri yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Çalışma şartlarından memnun olmayan ve hak ettikleri karşılığı alamadığını belirten PIKTES taşeron işçileri, kadroya geçmeyi, özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını, hak ettikleri maaşı ve ek ücretleri almayı istiyor.