ZONGULDAK (AA) - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Zonguldak'ta ziyaretler gerçekleştirdi.

İlk olarak Valiliği ziyaret eden Malkoç, Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan tarafından karşılandı.

Valilik makamına geçen Malkoç, burada Vali Tutulmaz ile bir süre görüştü.

Bakan Göktaş: Evlilik kredisi ödemeleri 21 Mayıs’ta başlıyor Bakan Göktaş: Evlilik kredisi ödemeleri 21 Mayıs’ta başlıyor

Daha sonra Zonguldak Belediyesine ziyarette bulunan Malkoç, iki günlük program için kente geldiklerini söyledi.

Zonguldak'ın ülkenin müstesna kentlerinden biri olduğunu belirten Malkoç, "Geçmişte madeniyle, kömürüyle bütün ülkeye ve bölgeye damgasını vurmuş bir şehrimizdi. Şimdi de iyi yetişmiş insanlarıyla ve doğal gazın istasyonlarıyla ve sanayinin yeniden canlanmasıyla ülkenin gündeminde olan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok önem verdiği, Türkiye'deki diğer şehirlerle mukayese edildiğinde olağanüstü yatırım alan bir şehir. Geçmişteki güzel günlerinin daha iyisi, önümüzdeki yıllarda elbette yaşanacak." diye konuştu.

Malkoç, kent sakinlerinin ufkunun ve iş tutma tarzının önemli olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Devletimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Zonguldak'tan hiçbir şey esirgenmiyor. Geriye kalıyor Zonguldak'la ilgili buranın insanının ufku. 2030 yılındaki Zonguldak'ı nasıl düşünüyor, 2050 yılındaki Zonguldak'ı Zonguldaklılar nasıl hayal ediyor? Bunu Zonguldak başarırsa hakikaten müstesna illerden biri olacak. Sadece Türkiye için değil, bütün Karadeniz havzası için, hatta enerji potansiyeli itibarıyla da dünyanın önemli göz bebeklerinden biri olacak. Biz de Kamu Denetçiliği Kurumu olarak burada iki günlük program yapıyoruz. Hem duyduklarımızı yerinde görelim hem de bahsettiğimiz konulardaki tespitlerimizi rapora dökelim ve kentin daha iyiye gitmesi, kamu hizmetlerinin kalitesinin artması için kentin çalışmalarına bizim de katkımız olsun istedik."

Belediye Başkanı Alan da ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, Malkoç'a teşekkür etti.

Kaynak: aa