Yıllardır eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep eden kamu çağrı merkezi çalışanları yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele ediyor. Kadroya geçerek özlük haklarının iyileşmesini ve daha iyi şartlarda çalışmayı talep eden kamu çağrı merkezi çalışanları yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

HER İHALE DÖNEMİNDE İŞSİZ KALMA KORKUSU YAŞIYORLAR

Alo 136 ve 189 hatları 2017 yılında kadroya geçirilirken, Alo 182 (MHRS), Alo 184 (SABİM),  ALO 199 (Vatandaş Etkileşim Merkezi), 4440632 (Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi) gibi kamu çağrı merkezi çalışanları kadro dışı bırakıldı. Çalışanlar her ihale döneminde işsiz kalma korkusu yaşıyor.

Kadro bekleyen kamu çağrı merkezi çalışanları seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan kamu çağrı merkezi çalışanları kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz' Van'da Hizmet-İş Sendikası'ndan eylem! 'Ekmeğimizi geri istiyoruz'

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasının ardından uzun zamandır kadro için mücadele eden binlerce kamu çağrı merkezi çalışanının mağduriyetinin giderip giderilmeyeceği ise merak konusu oldu.