İstanbul’da grev hazırlığında olan metro ve tramvay işçileri İBB ile anlaşmaya vardı.

Independent Türkçe'den Cihan Arpacık'ın haberine göre, metro ve tramvaylarda görev alan işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile toplu sözleşme imzaladı.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

METRO VE TRAMVAY İŞÇİLERİ GREVE HAZIRLANIYORDU

İşçiler, taleplerinin İBB tarafından karşılanması sonrasında greve gitme hazırlıklarını durdurdu. İşçilerin greve çıkması halinde yaklaşık 20 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da hayatı kilitleme noktasına getirmesi tehlikesi bulunuyordu.

ZAM ORANI BELLİ OLDU

İşçilerin temsilcisi Demiryolu İşçileri Sendikası ile toplu sözleşme imzalayan İBB, işçilere bu yıl için yüzde 70 zam verme şartını kabul etti.

METRO-TRAMVAY ÇALIŞANLARI NE KAZANDI?

Anlaşmaya varılan zam sonrasında brüt 15 bin 497 lira maaş alan işçilerin alacakları maaş brüt 26 bin 446 liraya yükseltildi. Brüt 10 bin 588 lira maaş alan işçiler ise bundan sonra 18 bin lira alacak.

İşçilere 2023 yılı için 2 bin 110 TL birleştirilmiş sosyal yardım, günde net 80 lira yemek yardımı, brüt bin 140 lira giyim ve koruyucu eşya yardımı verilecek.

İşçiler, yapılan toplu sözleşmeye göre doğal afetlerde net 4 bin 550 lira yardım alacak, onlara evlenmeleri halinde 2 bin 250 lira evlilik yardımı da yapılacak. Çocuğu olan işçilere ödenecek para ise bin 210 TL olacak.