700 binden fazla kamu işçisini ve taşerondan kadroya geçen işçileri ilgilendiren toplu sözleşmede kritik noktaya gelindi. Kamu çalışanlarının maaş zammını belirleyecek toplu iş sözleşmesinde 696 KHK ile tayin hakkı bekleyen mağdur kesimde yer almak istiyor. 

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde tayin hakkı bekleyen işçiler de var. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi adına seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, seçime kısa bir süre kala çözüm bekliyorlar. 

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Tayin hakkının taşerondan kadroya geçen işçilere verilmemesi, işçilerin yaşamak zorunda oldukları il ve işyerlerine geçememelerine, sosyal bağlarının zedelenmesine hatta aile birliklerinin bozulmasına neden olmaktadır. Mağdurlara tayin hakkı tanınması, yaşadıkları mağduriyet sona ermesi için gözler yarınki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına çevrilmiş durumda.