Taşeron işçilerin kadroya alınmasına yönelik çeşitli düzenlemeler içinde 2018 yılında yapılan düzenlemeyle, kamuda çalışan taşeron işçilerin büyük bir kısmı kadroya alınmıştı. Fakat KİT'lerde halen 90 bin civarında taşeron işçi kadroya alınmayı bekliyor. 

ÖMER ÇAĞIRICI'DAN DESTEK

Güvenlik-İş Sendikası Başkanı Ömer Çağırıcı, KİT'lerde çalışan özel güvenlik görevlileri için yetkililere çağrıda bulundu.

Ömerçağır

Emekli ve kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri başladı! Emekli ve kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri başladı!

Enflasyona yenik düşen işçiler için haklarını talep eden ve konunun takipçisi olacağını belirten Çağırıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle üyelerimiz KİT'lerde çalışan Özel Güvenlik görevlilerinin artık geçinememe problemi gün yüzüne çıkmaya başladı. Birçok arkadaşımız artık aldığı maaşla kirasını zor ödüyor, çocuklarının geleceklerini temin etmekte zorlanmaktalar.

Özellikle Çalışma Bakanlığı'ndan, Kamu İhale Kurumu'ndan, bu kurumlardan bizim artık farklı taleplerimiz oluşmaya başladı. O da şudur: Özellikle KİT'ler çalışan özel güvenlik görevlileri için, bizim ihalelerimiz yapılıyor 2 yıllık, 3 yıllık. 2 yıllık yapılan ihalelerde asgari ücretin %20-25 fazlası.. Bu şekilde ihale yapılıyor. 2 yıl boyunca herhangi bir ücret zammı ödenmiyor. Ancak asgari ücrete gelen zam kadar asgari ücret farkı ödeniyor. Bu da bizim üyelerimizi artık geçinmekte zor bir hale getirdi. Bugün üyelerimiz otalaması 24-25 bin lira maaş alıyor, yaklaşık 13-15 bin lira kira veren üyelerimiz özel güvenlik görevlileri var. Geride kalanlara artık özel güvenlik görevlilerinin geçiminde ciddi anlamda zorluklar oluşmaya başladı.

Eskiden kamuda çalışan özel güvenlik görevlileri, özel sektörde çalışan özel güvenlik görevlilerinden daha fazla maaş alırdı. Özel sektörde çalışan güvenlik görevlilerine, kamudaki arkadaşlarımızın ücretleriyle dengelenmeye çalışıırdı. Şimdi bizim kamuda çalışan özel güvenlik görevlileri, özel sektörde çalışan arkadaşlardan daha az maaş almaya başladı. Kamu kurumunda çalışan birçok özel güvenlik görevlisi üyemiz, artık işinden kamuda çalışmanın eskiden vermiş olduğu bir özellik vardı, burda istifa edip gidip kendilerine özelde iş bakıyorlar çünkü kamudan daha fazla maaş alıyorlar. İnsanlar artık yarını düşünmeyi bırakır oldu, artık özel sektörde daha fazla maaşa kendine iş bulur oldu.

Özel sektördeki özel güvenlik firmalarının birçoğu eskiden 'Arkadaşlarımız bir sitede bir avm'de çalışıyor, farklı bir maaş alıyor, bizde artık kimse çalışmıyor.' Yani devir tersine döndü.

Burdan özellikle üyelerimizin hakkını ve taleplerini yetkili mercilere anlatmakta birinci önceliğim, bütün işçilerimizin, emekçilerimizin haklarının sonuna kadar takipçisiyiz, ancak üyelerimizin bizden talebi bu feryadın duyulması..

Çalışma Bakanlığı'na, Maliye Bakanlığı'na, Kamu İhale Kurumlarına burdaki arkadaşlarımızın sorunları için, enflasyona yenik düşen özel güvenlik görevlilerinin feryadının duyulmasını istiyoruz.

Bu konuda bizler Güvenlik-İş Sendikası olarak, Konfederasyonumuz Türk-İş'le beraber sonuna kadar takipçisi olacağız."

Editör: Zeynep Peksoy