Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

Kayseri’de Harb-İş üyesi işçiler, şube başkanlığı önünde toplanarak Harb-İş Genel Başkanı Alaattin Soydan’ı ve genel merkez yöneticilerini istifaya çağırdılar.

Kayseri’de Anatamir, Fasfat ve Hava İkmal fabrikalarında çalışan Harb-İş üyesi işçiler, şube başkanlığı önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Hayat pahalılığı karşısında ücretlerinin eridiğini belirten işçiler, Harb-İş Genel Merkezinin kabul ettiği zam oranına tepki gösterdi. Şube önünde yapılan açıklamada, “Genel Başkan Allattin Soydan istifa etmelidir” diye çağrıda bulunuldu.

“İşçiye, marjinal gruplar diyen genel başkanı esefle kınıyoruz''

Basın açıklamasını İşçi Danışma Kurulu Başkanı Sinan Taş okudu. Taş açıklamasında, “ Harb-İş sendikası üyeleri olarak emeğimizin karşılığını alamadığımızı ve geçinemediğimizi ifade etmek adına burada toplandık. Düşük ücretlerle enflasyon karşısında ezilen işçinin sesini duymayan ve bizim sesimiz olması gerektiği halde önümüze geçmeye çalışan Harb-İş Genel Merkezini esefle kınıyoruz. Zam görüşmeleri öncesinde eylemsellik kararı alan sendika, daha sonra Türk-İş’in almış olduğu ortak toplu zammı kabul edip eylemsellik sürecini durduran ve eylemsellik sürecini devam ettirmek isteyen İstanbul ve Eskişehir’de şubedeki işçi kardeşlerimizin Ankara’ya yürüyüşünü engellemiştir. Bir de üzerine işçileri marjinal ve terör örgütü gibi gösterme çabası içine girmişlerdir” ifadelerine yer verdi.

“Biz işçiler, eylem sürecinin devam etmesini istiyoruz''

Açıklamasına devam eden Taş, “Yaptığımız eylem tamamen emeğimizin karşılığını almak için yaptığımız eylemlerdir. Burada bulunma sebebimiz, vergide adalet, geçim kaygısı ve enflasyon karşısında işçilerin ezilmesidir. Durumumuz böyleyken saydığımız nedenlerden dolayı basiretsiz ve kifayetsiz genel merkezi ve Alaattin Soydan’ı istifaya davet ediyoruz. Kayseri şubesi de genel merkezi destekliyor ve yanında duruyor ise, Eskişehir ve İstanbul’da çalışan arkadaşlarımızın yanında durmuyor ise onları da istifaya davet ediyoruz. Kayseri’de üç fabrikada da çalışan işçiler, eylemsellik sürecinin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasında, “Harb-İş istifa”, “Alaattin Soydan istifa” sloganları atıldı.

Editör: Zeynep Peksoy