Yunanistan, Ege'de planladığı deniz parkına yönelik Türkiye’nin tepkisini aşırı buldu Yunanistan, Ege'de planladığı deniz parkına yönelik Türkiye’nin tepkisini aşırı buldu

Özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi talepleri bulunan kamu mühendisleri sık sık sosyal medyada da etkinlikler düzenleyerek yetkililere sesleniyor. Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen binlerce mühendis çalışma şartlarından memnun değilken özlük haklarında iyileştirilme yapılmasını ve mühendislerin de hak ettiği değeri almasını istiyor.

Özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi talepleri bulunan kamu mühendisleri sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada taleplerini belirterek yetkilelere seslenen kamuda çalışan mühendisler gündem oldu. Peki kamuda çalışan mühendisler ne istiyor?

KAMU MÜHENDİSLERİ NE İSTİYOR?

Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelen kamu mühendisleri talep ettiklerini şu şekilde sıralıyor:

Kamu Mühendislerinin mağduriyetlerinin giderilebilmesi ve mesleki gelişimin teşvik edilebilmesi için aşağıda yer alan düzenlemelerin yapılması gerekmektedir.

1- Kamuda çalışan tüm mühendislere “Teknik Sorumluluk Tazminatı” adı altında diğer meslek gruplarına yapıldığı gibi yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması, bu kalemin en düşük mühendis maaşını 30.700 TL olan yoksulluk sınırının üzerine çıkaracak şekilde düzenlenmesi ve memur maaş artış oranlarına göre güncellenmesi gerekmektedir.

2- “Mühendislik Meslek Kanunu” çıkartılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi gerekmektedir.

3- Kamuda çalışan tüm mühendislerin Ek ödemelerin (dengimiz olan hakim-savcı ve doktorluk gibi meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılması gerekmektedir.

4- Tüm gelirlerin emekliliğe katkı sağlamasını ve emekli mühendisler içinde ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin (en az 15.000 gösterge) yapılması gerekmektedir.

Deprem felaketinin ardından da deprem bölgesini yeniden ihya ve inşa sürecinde aktif rol oynayacak olan mühendisler, ''Güvenilir yaşam alanları için iş ehillerine bırakılmalıdır. Yıllardır prosedür olarak görülen mühendislerin mesleki olarak alacağı kararlara dair hukuki korumanın mevzuatlara işlenmesi gerektiğini belirterek 'Mühendislik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasını talep ediyor.

Kamu Mühendisleri Platformu Ankara'da basın açıklaması yapacak!

Kamu Mühendisleri Platformu, kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara Ulus Meydanı'nda 15.04.2023 tarihinde 13:30'da basın açıklamasında bulunacak. Binlerce mühendisin katılacı etkinlik şimdiden büyük dikkat çekerken basın açıklaması sonrasında yetkililerin dikkate alıp almayacağı da merak konusu oldu.