Mühendislik diploması olup kadroya giremeyen mühendislerin bu problemleri CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Mühendislik diploması olanların "işçi mühendislik" kadrosuna girmeleri iin kanun teklifi hazırlamış ve Meclis'e sunmuştu. Gürer, kamu personeli olanların sonradan mohendislik diploması alıp kadroya girememelerine dikkat çekmişti. Ardından şu sözlere yer vermişti; "Ancak, kamu kurumlarında çalışan bu işçiler, branşlarında uzman olmalarına rağmen çeşitli nedenlerle işçi mühendislik kadrosuna intibakları yapılanmamaktadır. Özellikle T.C. Devlet Demiryolları, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri, TEİAŞ ve MSB'ye bağlı TSK Fabrikaları gibi kamu ve KİT kurumlarında çalışan işçiler mühendislik fakültesini bitirenler, gerekli intibak işlemleri yapılmadan işçi mühendislik kadrosuna geçirilmemektedir.”

Kanun teklifi Plan ve Bütçe komisyonunda reddedildi

Kamu mühendisleri yaşadıkları durumu en doğru şekilde ifade ettiklerini belirterek reddedilen teklifleri hakkında şu açıklamalar da bulundu: 

"Değerli Meslektaşlarımız;

Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor Türkiye’de nüfusun değişimi: Doğurganlık hızı düşüyor, yaşlı oranı artıyor

Bildiğiniz üzere Kamu Mühendislerinin mali ve özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çok kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Bu kanun teklifleri TBMM’ye gelmeden önce bildiğiniz gibi bir takım alt komisyonlarda incelenmekte ve değerlendirilmektedir. Kamu Mühendislerinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik olarak TBMM’ye sunulan kanun teklifi maalesef REDDEDİLDİ." dedi.